La selecció espanyola de futbol sala, que compta amb la jugadora de Bagà Clàudia Pons, va aconseguir el tercer lloc del torneig mundial que s'ha disputat aquesta setmana a Portugal, a la localitat d'Oliveira de Azeméis, gràcies a la victòria davant de Rússia en un partit molt igualat, en què un solitari gol d'Amparo va acabar valent el seu pes en or. Brasil va proclamar-se campió després de vèncer per 0-3 Portugal, botxí d'Espanya a la tanda de penals de la semifinal.

Clàudia Pons, jugadora del FS Gironella, va sortir en el cinc titular d'una selecció espanyola conscient que Rússia seria un rival molt complicat, que ja havia fet patir Brasil en la semifinal (1-0), sobretot per la fortalesa física i la qualitat tècnica. En el primer tram, Espanya va dominar el ritme, però li va faltar profunditat amb un rival que només va crear perill en les contres i en jugades a pilota parada. Ja avançada la primera part, la selecció estatal va augmentar la velocitat i va trobar les millors ocasions. L'únic gol el va firmar Amparo amb un poderós llançament des de vuit metres i el combinat estatal va marxar al descans amb l'avantatge.

A la represa, la selecció espanyola va sortir amb ganes de sentenciar el duel i va pressionar amb intensitat mentre Rússia apostava per les llargues transicions. Tot i que el combinat estatal va sorprendre el rival amb incursions vertiginoses per les ales, no va poder transformar les ocasions i va patir fins al final. Rússia va arribar a les cinc faltes en els darrers minuts i Patri Chamorro va disposar d'un penal, però Ivanova el va aturar. Ja als últims compassos, les russes van jugar de cinc, però Espanya va afermar-se al triomf i van acabar la participació al torneig sense encaixar cap gol, a part dels penals de la semifinal. En la primera edició del torneig mundial, el 2010 a Madrid, la selecció espanyola ja havia obtingut el tercer lloc i, l'any passat, a Brasil, havia estat subcampiona.

A la final, Brasil es va mostrar superior a les amfitriones, que no van trobar arguments, i es manté com a únic campió del torneig. En el partit pel cinquè i el sisè lloc, Ucraïna va superar Japó (0-4).