Tres dies després de la sorprenent victòria a Las Palmas, La Bruixa d'Or ha de moure tecles per reformar la plantilla. El fins ara director de joc dels bagencs, Dominic Waters, ja no es va entrenar ahir amb els seus excompanys. Va decidir acceptar una oferta per anar a jugar a la Bundesliga, la lliga alemanya, a les files de l's.Oliver Würzburg, penúltim classificat de la competició. La marxa del nord-americà no és cap contratemps, ja que el Manresa ja treballava per buscar-li substitut, i obre les possibilitats a la direcció esportiva de fer un tomb a la plantilla. El lloc d'extracomunitari que deixa lliure Waters podria ser ocupat per un jugador interior, bàsicament un cinc, i fitxar-se un base espanyol o comunitari per dirigir l'equip.

Tots beneficiats

La de fitxar un base de color i anotador era una aposta molt diferent de la que s'havia fet en els darrers anys al Congost. Acostumats a bases de l'estil de Javi Rodríguez, amb més capacitat per conduir l'equip que no pas per fer punts, l'arribada de Waters despertava expectació. Feia tretze anys que el Bàsquet Manresa no tenia a la plantilla de l'ACB un jugador d'aquestes característiques. A l'hora de la veritat, el seu rendiment ha estat irregular, amb bons partits, com diumenge mateix a la pista de l'Herbalife, acompanyats d'altres que van comportar la pèrdua de la titularitat a mans d'Álex Hernández, fa un parell de jornades. En aquest sentit, la seva marxa és considerada positiva per les dues bandes. Ell pot anar a una lliga segurament no tan tàctica, en què podrà explotar més la seva capacitat ofensiva, i el club podrà redissenyar la resta de temporada.

Dos canvis i no un

Així, és possible que el club faci dos fitxatges en lloc d'un, tot i que dependrà de la situació d'un altre jugador que s'intenta que marxi des de fa setmanes, el pivot Josh Asselin. Si s'aconsegueix aquesta baixa, que no serà fàcil, es podria fitxar un jugador interior nord-americà per acompanyar l'extraordinari rendiment que fins ara està donant Darryl Monroe en la posició de quatre. L'altre cinc de la plantilla, Oliver Arteaga, està fent bones xifres en els darrers enfrontaments, en què sembla que ha recuperat la confiança del tècnic, Borja Comenge, però Asselin juga poc i Larsen s'està mostrant irregular, amb baixa per problemes al pubis inclosa en el darrer partit.

Si això succeeix, La Bruixa d'Or apostaria per un director de joc espanyol o comunitari. En el primer grup hi hauria el possible retorn de Javi Rodríguez, que s'ha estat entrenant a Manresa els darrers mesos recuperant-se de la seva lesió, però les posicions entre jugador i club semblen prou allunyades per fer inviable aquesta operació. Si no es produeix durant aquesta setmana, Álex Hernández i Joan Creus hauran de dirigir l'equip diumenge contra el València. El primer ha fet un pas endavant i s'està mostrant un jugador fiable, però el segon ha perdut la confiança de l'entrenador els darrers partits i gairebé no té minuts.