La triatleta berguedana Alba Xandri (Triatló Berga) va aconseguir a Reinosa la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya de Triatló blanc, la mateixa posició aconseguida pel manresà Sebastià Catllà (PC Bonavista).

La competició, disputada amb unes condicions climatològiques molt adverses, va constar de 10 km de cursa a peu pels carrers de l'esmentada població cantàbrica, en els que Xandri va marcar el sisè millor parcial; va ser en el tram d'ascensió a Alto Campoo, on amb pluja i neu Xandri va explotar el seu potencial sobre les dues rodes i va fer el segon millor temps (24 km), i es va situar en la segona plaça provisional. L'avantatge aconseguit sobre la tercera classificada, Ana Casares, era, però, mins i en el darrer tram d'esquí de fons (8,1 km), Xandri i Casares es van disputar la segona plaça, que es va decantar finalment a favor de la veterana esportista navarresa per només 20 segons. En aquest segment, Xandri va tenir problemes amb el seu esquí i fins i tot se li va trencar. La primera classificada va ser Maider Gaztañaga, amb 2.38.44, seguida d'Ana Casares amb 2.45.33 i de la berguedana Alba Xandri amb 2.45.53.

Entre els nois, l'incombustible Sebastià Catllà va esperar el seu moment per situar-se tercer. Catllà va fer el desè millor temps en la cursa la peu, el vuitè en el segment ciclista i el primer en esquí de fons, el que li va servir per aconseguir la medalla de bronze amb un temps global de 2.13.19, darrere del campió, Egoitz Zalakain, i del segon classificat, Joan Erguin, amb 2.09.07 i 2.13.02, respectivament.

Ricard Calmet, del Triatló Berga, va ocupar un destacat quart lloc de la general, però una rigorosa decisió dels jutges de la prova el va portar a la desqualificació per haver traçat un revolt per l'altre costat.