La Reial Societat va aconseguir una soferta victòria davant d'un bon Espanyol, en un partit que va resoldre el mexicà Carlos Vela al últim minut, quan tot semblava abocat a l'empat .

L'equip local jugava sense el sancionat Griezmann , el far que il·lumina el seu atac i màxim golejador de la Reial aquesta temporada, però no es va notar en excés l'absència de l'estrella francesa a la primera meitat perquè les novetats que va introduir Jagoba Arrasate i el bon joc de Canales van compensar el futbol ofensiu guipuscoà.

L'Espanyol va fer un partit de desgast ben assentat darrere i amb una especial vigilància sobre Carlos Vela, va deixar espais que van aprofitar homes com Rubén Pardo, que va tenir una gran oportunitat per obrir el marcador al minut 6 en una acció de talent que no va tenir bona finalització.

Víctor Sánchez , amb un fort xut des de fora de l'àrea, els va recordar als donostiarres que no es podien descuidar ni un sol moment perquè podien pagar molt car.

Minuts després abonaria la factura la Reial, quan el colombià Jhon Còrdova va robar una pilota a Mikel i es va escapar cap a la porteria de Claudio Bravo per batre dur i ras al porter xilè.

La Reial s'hi jugava molt i no semblava disposada a deixar passar l'ocasió de seguir sumant a Anoeta malgrat el bon joc i l'avantatge dels catalans i en el 32, Canales, el millor del seu equip , va aconseguir un gran gol amb la seva esquerra ajudat pel desviament involuntari d'un jugador de l'Espanyol que va despistar a Casilla.

Anoeta mirava el rellotge ja que veia a prop el segon de l'Espanyol que va poder marcar Colotto al 88 i dos minuts després va arribar la gran acció individual de Carlos Vela i el seu gol, que va portar l'èxtasi als 20.000 aficionats que van optar pel futbol en plena setmana Santa .