Escalar durant 12 hores esprint és en què consisteix el Ral·li del Penyal d'Ifac (Alacant), on s'ha de mirar d'aconseguir tants punts com es pugui depenent de la dificultat de la ruta que cada participant escull. La particularitat del penyal de Ifac, de 350 metres, és que està situat dins del mar i la seva accessibilitat caminant al cim el fa un reclam per al turisme. Escalar el penyal no és una tasca senzilla per la seva humitat.

En la tretzena edició del Ral·li delPenyal d'Ifac, hi van participar David Palmada Pelut, amb Javier Martín Mercuri, i van aconseguir la segona posició després d'una dura batalla per les tres primeres places. La cordada de Roy de Valera i Adrián Ripoll va prendre la iniciativa i després de les dotze hores de competició es van endur la victòria, seguits de David Palmada Pelut i Javier Martín Mercuri, que van estar a punt d'igualar en puntuació els primers.

Després de la prova, David Palmada comentava que: "aquest era el meu segon ral·li i, encara que jo practico un altre tipus d'escalada, l'experiència viscuda no es pot oblidar".