Catàstrofe, ridícul, sinistre total... La premsa espanyola no va estalviar en qualificatius a l'hora de parlar de la derrota d'Espanya davant d'Holanda per 1-5 en el seu debut en el Mundial del Brasil. Les crítiques a l'actuació dels homes de Del Bosque van ser ferotges, i van traspassar totes les fronteres. Els mitjans esportius de tot el món es van fer ressò de la golejada que els holandesos van clavar a l'actual campiona del món, amb molts d'aquests dedicant-hi gran part de la seva portada.

Poques vegades els mitjans esportius de Madrid i els de Barcelona estan d'acord en alguna cosa, però ahir va ser un d'aquests casos especials, i és que l'ocasió s'ho mereixia. L'As va utilitzar una fotografia de Casillas agenollat a terra per acompanyar el "Sinistre total" amb el qual va obrir la portada. En la seva crònica, titulada "Espanya abdica al Brasil", va assenyalar a Casillas, Ramos i Piqué, tot qualificant la seva actuació de "desastrosa". També a Madrid, el Marca va tenyir la seva portada de negre per donar més dramatisme al resultat, amb un "Arregleu això" al centre. "Una catàstrofe per a la història" va ser el titular que van utilitzar en la seva crònica, en la qual van recordar que en el partit de divendres Espanya va encaixar més gols que en el mundial del 2010 i l'Eurocopa del 2012 junts. La premsa barcelonina tampoc no va escatimar en adjectius crítics, ja que el Mundo Deportivo va utilitzar la pel·lícula de terror Divendres 13 per titular la seva portada, en una metàfora del terrorífic partit de l'equip espanyol. En la seva crònica, parla també de "Vendetta Oranje", en recordar que Holanda havia perdut la final del darrer mundial davant dels espanyols. Més fàcil ho va fer el diari Sport, que va resumir el partit amb un "Ridícul per començar", tot ressaltant l'adjectiu. "Clatellada al campió trencat", "Daltabaix vergonyós" i "Un desastre de defensa" van ser alguns dels titulars del diari.

ment per les seves portades, va dedicar la de l'edició d'ahir al partit entre Holanda i Espanya, i, sota una foto de Van Persie i Robben, va titular "La oreja de Van Gaal", fent un joc de paraules amb el famós pintor holandès Vincent van Gogh i l'entrenador del combinat taronja. La portada més còmica i vistosa la va publicar el diari brasiler LANCE!, que va situar una taronja gegant on es podia llegir "Oferta, 5x1 en taronjada", jugant amb el resultat del partit i el nom amb què es coneix els holandesos en el món del futbol.