L'alemany Nico Rosberg es va proclamar ahir vencedor del Gran Premi d'Àustria gràcies a una bona estratègia de parades de l'equip Mercedes respecte a l'escuderia Williams, fet que li permet assentar la seva posició com a líder del Mundial i escapar-se Lewis Hamilton, segon ahir a Silverstone.

Rosberg va aconseguir el liderat a la volta 27, gràcies a la decisió de Mercedes d'anticipar el seu canvi de pneumàtics als Williams del brasiler Felipe Massa i el finlandès Valtteri Bottas, primer i segon en la formació de sortida. L'alemany Rosberg va ser capaç de conservar la primera posició tot i els atacs finals del seu company, el britànic Hamilton, que es va haver de conformar com a segon classificat.

Després dels dos Mercedes es van classificar els dos Williams, que van respondre molt bé sobre el traçat austríac durant tot el cap de setmana. Bottas va aconseguir colar-se per primera vegada al podi, gràcies a haver-se proveït abans que el seu company Massa, poleman el dissabte però perjudicat durant la cursa per la lenta reacció del seu equip, que va trigar molt a fer-lo parar per canviar les rodes i es va veure superat per Mercedes. No obstant això, el pilot brasiler sí que va ser capaç de conservar la seva posició respecte de Fernando Alonso, cinquè.

El campió torna a naufragar

El més desencertat ahir era Sebastian Vettel, que per tercera ocasió en la present temporada no podia acabar la carrera. Ahir, l'alemany, que havia sortit dotzè, va perdre la transmissió en la segona volta. "No sé quina és la raó, però puc pilotar de nou", deia per la ràdio el tetracampió mundial, que finalment va acabar abandonant en la volta 36, després d'un duel a la part baixa amb el pilot mexicà Esteban Gutiérrez.

El seu company d'equip, l'australià Daniel Ricciardo i tercer classificat al Mundial, va tenir problemes amb els pneumàtics i no va poder superar la vuitena posició. Qui sí que estava satisfet amb la seva cursa ahir, aquest era Fernando Alonso. "Ha estat la millor carrera de tot l'any. Almenys per a mi ho ha estat", afirmava Alonso, que reconeixia que els "quatre primers pilots eren inabastables". Així Alonso es manté quart al Mundial i retalla un grapat de punts al Ricciardo, tercer classificat. Nico Rosberg suma tres victòries aquest any i en les cinc carreres restants ha quedat en segona posició, fet que el situa com a màxim aspirant al títol mundial. Aquesta enorme regularitat ha permès a Rosberg sumar 165 punts al Mundial i eixamplar el seu avantatge respecte de Lewis Hamilton a 29 punts.