Les seleccions d'Itàlia i Uruguai s'enfrontaran avui a Natal per definir el segon bitllet del Grup D als vuitens de final del Mundial, amb la increïble Costa Rica ja classificada i Anglaterra amb passatge anticipat de retorn a Londres.

Els italians, que van superar els anglesos per 2-1 en el debut però van caure per 0-1 davant els Ticos, tenen la diferència de gols al seu favor i un empat amb els uruguaians els seria suficient per avançar a la segona fase. Vist l'equilibri que es pot anticipar en el partit, tenir a favor dos dels tres resultats possibles no és poca cosa, encara que tampoc serà convenient per als azzurri especular molt davant de la perillositat de Luis Suárez i companyia.

El guanyador de la Bota d'Or europea, compartida amb Cristiano Ronaldo, va mostrar davant dels anglesos que ha tornat amb ganes després d'una artroscòpia al genoll esquerre, per portar el seu equip a una victòria del tot imprescindible amb dos gols de gran qualitat.

Després de caure contra tot pronòstic (1-3) davant de Costa Rica en el debut, els blaus necessitaven aixecar el cap com l'aire que respiren i Suárez els va aconseguir una pilota d'oxigen.

Respirar amb comoditat es presumeix ben difícil a l'Arena Das Dunas. A l'hora del partit, amb prou feines passat el migdia (18 h a Espanya), s'espera que la temperatura se situï al voltant dels 30 graus, amb un percentatge d'humitat proper al 80%, i lògicament uns quants graus mes al camp de joc. A més, les pluges que ahir van caure a Natal es poden repetir i l'escenari serà llavors una espècie de sauna humida.

Itàlia ja sap el que és aixecar la Copa del Món en quatre ocasions i està acostumada a arribar gairebé sempre a la fase de definició. Uruguai, dues vegades campiona, ha recuperat joc i imatge els últims anys amb el tècnic Oscar Washington Tabárez, que va assumir el càrrec el 2006 i és el més antic en funcions del Mundial, a més de l'únic amb tres Copes del Món dirigint a la selecció del seu país. En els vuitens de final hi ha lloc per una de les dues.