Amb un patiment infinit Holanda va classificar-se per als quarts de final del Mundial. L'equip de Van Gaal ha triat el contraatac per jugar en aquest campionat i això li pot donar alegries, com contra Espanya i Xile, però també disgustos. Perquè ahir, a Fortaleza, fins que Mèxic no es va posar al davant en el marcador, amb un golàs de Giovani dos Santos a l'inici de la segona part, els oranje no van anar a buscar l'empat i després la victòria. I l'empenta, els canvis tàctics del seu tècnic i la qualitat dels davanters van fer la resta.

Mèxic va manar durant una hora damunt del terreny de joc, va tenir més arribades i més oportunitats, tot i que també és cert que el col·legiat portuguès es va empassar un penal a Robben a la primera meitat, però no va poder aguantar l'embranzida europea al final. Aquest cop, amb el porter Ochoa, que va tornar a fer una actuació memorable, no n'hi va haver prou i els homes de Miguel Herrera tornen a casa amb la mel als llavis, fent més del que s'esperava d'ells, però molt a prop de la glòria.

Mèxic assetja a l'inici

Van Gaal va tenir problemes des del començament del partit. Al minut 8 va perdre la seva àncora al centre del camp, Nigel de Jong, per problemes físics. Això va obligar a una reestructuració, amb el trasllat de Blind al centre del camp. Mèxic ja havia avisat amb dos xuts de Layún i amb una centrada de lateral a la qual no va arribar Gio. Al minut 16, Herrera tornava a posar en problemes Cillessen amb un xut llunyà. Els asteques dominaven i el mateix Herrera i Salcido, ahir en el lloc de Vázquez, sancionat, ho provaven de lluny sense èxit.

La primera notícia ofensiva d'Holanda va arribar al minut 26, quan Van Persie va aturar una pilota llarga però la va rematar fora amb la cama dreta, la menys hàbil. La forta calor d'ahir a Fortaleza va obligar a fer una parada per a la hidratació dels jugadors i això va aturar el ritme del joc quan es va reprendre.

Polèmica i lesió

Va ser en temps de descompte de la primera meitat que hi va haver una jugada clau. Errada entre Aguilar i el Maza Rodríguez que aprofita Van Persie. La cedeix a Robben i aquest és tocat per Márquez i travat per Moreno quan anava a rematar. El col·legiat no indica el penal i els mexicans perden el central de l'Espa-nyol, que al descans ha de ser substituït pel jove Diego Reyes.

Les coses no canvien després del canvi de camp i arriba la primera jugada que fa moure el marcador. El jugador del Vila-real Giovani dos Santos agafa al pilota a la dreta del seu atac, va buscant la perpendicular de la porteria. Blind el deixa fer i etziba un xut fort que supera un Cillessen que reacciona massa tard.