La corredora vilanovina Marta Segura va aconseguir pujar al podi en la 30a edició de la Pujada al Pic del Veleta, que es troba a 3.396 metres d'altitud, finalitzant en la tercera posició absoluta en fèmines i com a segona classificada de la categoria sènior. La prova, que es va disputar a la província de Granada, tenia dues variants: la llarga, de 50 km i que anava des de Granada fins la cima del Veleta, i una de més curta, l'anomenada Mini Pujada al Veleta, amb una distància d'11 km. Entre les dues curses, més de 600 atletes van prendre sortida en aquesta dura competició.

Segura, del Club Natació Igualada Best Fasol Bicis, va participar en la modalitat més curta, amb sortida a la localitat d'Hoya de la Mora, a 2.500 m d'altitud, i que va finalitzar a l'emblemàtic cim de Sierra Nevada. Segura, que es va presentar a la prova sense masses expectatives i amb la intenció de gaudir de l'experiència, va fer una bona sortida, i amb el pas dels quilòmetres va anar tenint cada vegada millors sensacions. Això li va permetre competir pel triomf fins el final, acabant amb un tems d'1 hora, 16 minuts i 41 segons, i finalitzant en el tercer graó del podi al cim del Pico del Veleta. En la categoria sènior femenina, Segura va ser la segona corredora més ràpida i va fer una gran actuació.