La llista de pivots que estan a l'òrbita de La Bruixa d'Or deixarà de tenir un nom menys si en les pròximes hores es confirma la cessió del pivot Marko Todorovic al Bilbao Basket. El jugador montenegrí estava a l'agenda de molts clubs de la Lliga Endesa però finalment el Barça, el club en el qual ha militat les últimes dues campanyes, s'hauria decantat pel conjunt de Miribilla, obligat a ser readmès fa pocs dies per l'ACB a la lliga.

Aconseguir la cessió de Marko Todorovic es plantejava com una empresa complicada, no per la fitxa del jugador sinó perquè fins ahir un total de set equips de la Lliga Endesa havien mostrat la seva intenció de tenir-lo en la seva plantilla. La secretaria tècnica del Bàsquet Manresa tenia la competència de Sevilla, Fiatc Joventut, Gipuzkoa Basket, Fuenlabrada, Tuenti Móvil Estudiantes i el mateix Bilbao Basket, últim equip a sumar-se a la subhasta del montenegrí i que finalment sembla ser que se'l quedarà.

Si s'acaba concretant l'acord, Marko Todorovic es convertirà en el primer jugador que reforça l'equip biscaí, que fins fa uns dies tenia un peu i mig fora de l'ACB. Després de ser exclòs de la lliga per no tenir al dia els seus deutes econòmics, el Bilbao Basket va recórrer al Tribunal Administratiu de l'Esport, el qual finalment li va donar la raó. L'ACB ja ha recorregut aquesta decisió, però la lentitud de la justícia gairebé assegura la presència del Bilbao Basket entre els divuit millors equips de la temporada vinent.

Marko Todorovic té només 22 anys i una gran projecció de futur. La temporada passada no va tenir gaires oportunitats al Barça de Xavi Pascual i només va poder fer una mitjana de 3,1 punts, 2,8 rebots i 0,4 assistències, en poc més d'onze minuts de joc per partit.

Experiència o joventut

Des del Nou Congost es plantegen diversos noms per ocupar la pintura manresana. Gairebé descartat Todorovic, Willy Hernangómez compliria un perfil similar al del montenegrí per la seva condició de jove promesa. Altres opcions en què estaria treballant Pere Romero són Pep Ortega i un vell conegut del Congost, Guille Rubio, amb gran experiència a l'ACB.