El madrileny Alberto Contador, de l'equip Tinkoff-Saxo i segon en la general de la Vuelta, ja no té cap inconvenient a afirmar que està capacitat per ser el guanyador de l'actual edició de la cursa. Després de les seves bones respostes en els finals en ascensió a Valdelinares i Cumbres Verdes es veu capacitat per a la victòria final. El colombià Nairo Quintana és líder, amb tres segons d'avantatge sobre Alberto Contador, amb la resta de ciclistes favorits molt a prop: Valverde a 8'', Froome a 28'' i Rodríguez a 30''.

"Ara sí que puc dir que intento guanyar la Vuelta. Una altra cosa és si tindré cames per fer-ho. Segur que la contrarellotge de Borja serà un bon test per veure quina és la meva condició física, però pas per treure conclusions". Els mots de Contador van ser pronunciats ahir en la jornada de descans que els corredors van tenir a Saragossa, en la vigília de la contrarellotge de 32 km que es disputa aquest dimarts. Dels seus adversaris Contador va fer esment que Chris Fromme i Nairo Quintana continuen sent "els dos principals favorits, però no es pot oblidar ni el Purito ni Valverde". Guanyador de la Vuelta dos cops, Contador explica que "quan vaig guanyar el 2012, les sensacions eren millors".