El Brasil tampoc no va ser rival per a la selecció espanyola, que, en aquesta primera fase, compta els seus partits per victòries. Amb un encert de gairebé el 50% en els tirs triples, el factor determinant va ser un cop més Pau Gasol, amb 26 punts i tres triples seguits quan va començar el tercer quart que van liquidar la batalla.

El primer quart espanyol va ser espectacular, amb Ricky Rubio en la direcció i amb Navarro i Rudy en estat de gràcia. Els germans Gasol eren els amos dels taulers i Pau va acabar aquest primer període amb 12 punts. Potser Orenga va tardar massa en la rotació per no tocar un cinc que va arribar a situar un 30-12 al marcador. En el segon quart, els locals van perdre el ritme i el bon to en defensa i els brasilers es van poder apropar fins un 33-23. Els triples de Calderón i Llull, més la tornada de Pau Gasol van aturar la davallada i es va arribar al descans amb un 45-32 favorable.

Els brasilers encara aspiraven a una remuntada que no va arribar per culpa de Pau Gasol. A més es va poder exhibir Sergio Rodríguez i el seleccionador va tenir ocasió de reservar algunes peces. Els altres dos partits del grup A van seguir el guió previst, amb victòries clares de les seleccions sèrbia i francesa davant de la d'Iran i l'equip egipci.