L'asturià Dani Navarro (Cofidis) va aconseguir la victòria en la tretzena etapa de la Vuelta, disputada ahir entre Belorado i Cabárceno, de 188,7 quilòmetres, i que no va suposar canvis importants a la classificació general abans de l'arribada de l'alta muntanya a la serralada cantàbrica. Alberto Contador continua líder, amb 20 segons respecte d'Alejandro Valverde i 1.08 sobre Rigoberto Urán.

Navarro, de 31 anys, va assolir la primera victòria en una gran prova amb un atac dos quilòmetres abans de la meta, la qual cosa li va permetre entrar al Parc Natural de Cabárceno amb dos segons de diferència respecte de Dani Moreno (Katusha) i de l'holandès Wilco Kelderman. El corredor del Cofidis és un exgregari del líder de la prova, que ara s'enfronta a un tríptic de veritable exigència.

L'etapa d'avui es disputa en un recorregut de 200 quilòmetres entre Santander i La Camperona, a la vall de Sabero, amb un port de segona categoria, la collada de la Hoz, i dos de primera, el port de San Glorio i l'arribada a La Camperona. Demà els corredors afrontaran la mítica pujada als llacs de Covadonga, de categoria especial, i dilluns s'arriba a La Farrapona, en un dia amb quatre ports de primera i un de segona.