David Checa i el seu equip, el Yamaha Racing GMT 94 Michelin, lluitaven anit pel títol mundial de resistència en l'última prova del campionat, la clàssica 24 Hores de Le Mans. Líders del mundial i els grans favorits per adjudicar-se la victòria final, l'inici ahir al circuit francès va ser ben desafortunat.

En la primera volta, just al segon revolt, un altre pilot tocava Checa i el pilot de Sant Fruitós anava per terra. No hi havia conseqüències per al fruitosenc, que descansaria les primeres hores i deixaria que fossin els seus companys d'equip Mathieu Gines i Kenny Foray els que portessin la moto, però sí que la màquina va haver d'estar durant uns minuts als boxes i van perdre tres voltes en referència a la resta dels competidors per al títol.

El GMT 94 estava en un lloc ben endarrerit, el 43è, en la primera de les hores de cursa. Però, de mica en mica, va anar escalant posicions: ja era el 19è a la segona hora, el 16è a la tercera, l'11è a la quarta, el 9è en la cinquena i el 7è a la sisena. La cursa acaba aquesta tarda.

La remuntada pot confirmar un títol ben encarrilat, ja que l'equip de Checa tenia 21 punts de marge sobre el Bolliger Kawasaki, i 22 pel que fa a l'equip oficial francès de Kawasaki. David Checa va vèncer en el 2004 al mundial.