Els dos Mercedes de l'anglès Lewis Hamilton, que ho farà des de la pole, i de l'alemany Nico Rosberg sortiran des de la primera fila al Gran Premi de Singapur de Fórmula 1, que es disputarà avui en sessió nocturna al circuit urbà de Marina Bay (14 hores locals).

Hamilton, de 29 anys, va aconseguir ahir la trenta-setena pole de la seva carrera, la setena de l'any, en cobrir els més de cinc quilòmetres de la pista asiàtica en un minut, 45 segons i 681 mil·lèsimes, només set menys que el seu company i principal rival, l'alemany Nico Rosberg líder del mundial i que arrencarà al seu costat des de la primera fila.

Mercedes va evidenciar, un cap de setmana més, el seu domini aclaparador en un campionat en el qual també lidera còmodament el Mundial de constructors, amb 454 punts, 182 més que Red Bull, que, gràcies a l'australià Daniel Ricciardo, tercer ahir, aconsegueix salvar els mobles.

Hamilton va tornar a col·locar les coses al seu lloc en un Gran Premi que va arrencar donant la impressió que Ferrari, immersa en una de les majors crisis de la seva història, podia estar més amunt, amb el millor temps d'Alonso en l'últim lliure i, més encara, després del millor temps del seu company finlandès Kimi Raikkonen a la Q1.

L'asturià va marcar el tercer en la Q2, per darrere de Hamilton, en una ronda encapçalada per Rosberg. El pilot alemany afrontarà líder el pròxim Gran Premi, el de Japó, a Suzuka, d'aquí a dues setmanes, sempre que Hamilton no guanyi la batalla nocturna d'avui a Marina Bay. Al final Hamilton va pendre la primera plaça a Rosberg mentre que la parella de Red Bull sortirà des de la segona fila.

Ferrari dóna senyals de vida

Alonso, guanyador en l'estrena de Singapur en Fórmula 1, el 2008 amb Renault, sortirà des de la cinquena posició a la ciutat-estat asiàtica després d'oferir un bon ritme en els entrenaments. El seu company Raikkonen no va decebre aquesta vegada i sortirà setè, darrere de Felipe Massa, que va situar el seu Williams entre els dos Ferrari.

L'alemany Nico Rosberg, líder del mundial, va explicar després dels entrenaments classificatoris que "el segon lloc està bé", però que "el primer hauria estat millor". Segons el pilot germànic "set mil·lèsimes no són res, però així són les coses. En Lewis ha fet un gran treball per aconseguir la pole tot i que la carrera és molt llarga" , va afegir Rosberg, que sortirà avui per obtenir la victòria.

Diferències mínimes

La igualtat d'aquest Gran Premi és més evident que en d'altres. Els cinc primers pilots van aturar els cronòmetres el mateix segon. Segons Hamilton, ningú "pensava que les diferències serien tan curtes. Ha estat una classificació molt emocionant", va assegurar l'anglès.