Toni Nadal, entrenador i oncle de Rafael Nadal, s'ha mostrat sorprès després pel nomenament de Gala León com a capitana de l'equip espanyol de la Copa Davis, una decisió que ha remogut el món tennístic. Nadal va mostrar-se sorprès per la decisió i va argumentar que Gala Lón no coneix gaire els tennistes espanyols ni el circuit masculí i va generar polèmica en afirmar que la seva presència seria "estranya" en un vestuari masculí.

La notícia va saltar diumenge a la nit, quan la Reial Federació Espanyola de Tennis va anunciar que Gala León, des del juliol en funcions de directora esportiva de la federació, prendria la capitania de l'equip espanyol en relleu de Carlos Moyà. El mallorquí havia dimitit la setmana passada després que la selecció espanyola perdés la seva plaça al grup mundial.

Primera dona seleccionadora

"Crec que no coneix gaire els jugadors, almenys Rafael crec que no el coneix, i m'imagino que ha de ser igual amb els altres", va assenyalar Toni Nadal a Ràdio Nacional d'Espanya. "A mi m'ha agafat totalment per sorpresa. Crec que no s'havia donat mai que un equip de Copa Davis fos dirigit per una dona i evidentment, que no em mal interpretin les coses, perquè no tinc res en contra que hi hagi una dona dirigint un jugador, faltaria més", va argumentar Nadal.