Entre les qüestions tractades en l'assemblea extrordinària que ahir va celebrar l'ACB a Madrid, una va ser implantar elements tècnics a la competició. Concretament, el que es vol aplicar en aquest mateix curs és un rellotge per poder controlar les possessions de 24 segons amb dècimes i franges lluminoses.

Segons va informar l'Associació de Clubs, s'està en contacte amb diferents proveïdors del sector per instal·lar a les pistes el rellotge de 24 segons que incorpori decimals quan el compte enrere arribi als darrers cinc segons. Hi haurà una llum groga horitzontal ubicada a la cantonada superior del tauler.

Endesa, fins al 2017

Francesc Roca, el nou president de l'ACB, va explicar que el principal patrocinador de la lliga ha ampliat la seva vinculació fins al 2017. Es va presentar, així mateix, l'entesa a la qual s'ha arribat amb RTVE per a la retransmissió dels partits a tot l'estat i que té una durada de dues temporades, fins al 2016.

En l'afer del Bilbao Basket, que una resolució del TAD, el Tribunal Administrativo del Deporte, va fer readmetre a la lliga, l'assemblea va acordar fer un estudi jurídic ben detallat per aprofundir en totes les conseqüències d'acceptar o no la decisió del TAD. La competició té avui l'inici de la segona jornada en la qual La Bruixa d'Or no juga fins dimarts contra el Barça.