La selecció espanyola femenina d'hoquei patins ja és a França per estrenar-se avui davant de Japó al Campionat del Món, que acabarà el proper dia 1 de novembre. El combinat estatal, amb les igualadines Teresa Bernadas i Maria Díez a les seves files, vol intentar superar la medalla de plata aconseguida al 2012, a Recife.

Espanya arriba a aquesta cita amb el cartell de campiona d'Europa, un títol que ha aconseguit en les tres últimes edicions, la darrera d'elles el desembre del 2013 a Mieres. Aquesta serà la quarta temporada d'Alberto Mazón al capdavant de la selecció espanyola, qui ha realitzat la mateixa convocatòria que en els últims europeus i mundials. Qui no podrà ser-hi és la germana de Teresa Bernadas, Raquel, substituïda per Berta Busquets. Per la seva banda Teresa Bernadas entra a la llista de convocades en substitució de Laia Salicrú a la porteria.

Espanya està enquadrada en el grup B. En ell s'hi trobarà a una de les favorites, Argentina, ja que el 2012 va viatjar al Brasil sense les seves millors jugadores i va acabar en setena posició, tot el contrari que en la present cita, que viatja amb tots els seus efectius per lluitar per l'or. El grup B el completa Japó, rival avui d'Espanya.