L'alemany Nico Rosberg (Mercedes), segon classificat en el Mundial de Fórmula 1, sortirà des de la 'pole' en el Gran Premi d'Estats Units, que es disputa aquest diumenge al Circuit de les Amèriques d'Austin (Texas) i en el qual l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari) arrencarà sisè.

Rosberg va aconseguir la tretzena 'pole' de la seva carrera a la F1 -la novena de l'any- en cobrir els 5.516 metres del circuit texà en un minut, 36 segons i 67 mil·lèsimes, 376 menys que el seu company i principal rival, l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) -líder del Mundial, amb 17 punts d'avantatge-, que arrencarà al costat d'ell des de la primera fila.

Alonso arrencarà aquest diumenge des de la sisena plaça. El doble campió mundial asturià va girar en un minut, 37 segons i 610 mil·lèsimes i sortirà des de la tercera fila, al costat de l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), que va ser cinquè; i per darrere dels Williams del finès Valtteri Bottas i el brasiler Felipe Massa, que van ser tercer i quart, respectivament, i prendran la sortida des de la segona filera.