La pressió ahir era per a Marc Coma i la va solucionar bé. El pilot avianès, que sortia dos minuts abans que Joan Barreda, el seu màxim rival, tenia molt a perdre i poc a guanyar, en cas de no trobar el camí correcte. Al final, tot i ser atrapat pel castellonenc, com era d'esperar, va salvar la jornada amb un segon lloc que el permet ascendir a la mateixa posició a la classificació general, a l'espera de millors oportunitats.

La jornada d'ahir veia l'entrada del Dakar a Xile amb un dia maratonià en què els corredors es van haver de llevar a les tres de la matinada per afrontar 594 quilòmetres d'enllaç, superar el pas de San Francisco, de 4.800 metres d'alçada, i canviar de país. A partir d'aquí, una especial que va tenir una part final de dunes i de navegació complicada, segons va admetre el mateix guanyador de l'etapa, Joan Barreda. Coma va superar l'austríac Matthias Walkner molt aviat i aleshores va intentar aguantar tot el que va poder l'atac del seu adversari. Aquest el va atrapar al quilòmetre 100 i ja van rodar tots dos plegats fins al final.