Cristiano Ronaldo va conquerir la seva tercera Pilota d'Or, el guardó que el distingeix com el millor del món per segon any consecutiu. Amb la votació dels seleccionadors i dels capitans dels 209 afiliats a la FIFA, Cristiano s'acosta més al líder de la classificació, el blaugrana Messi.

No hi va haver sorpresa i amb un percentatge alt, superior al 37% de les votacions, Cristiano Ronaldo rebia de mans d'Henry, exjugador del FC Barcelona, el premi que el distingeix com el millor del 2014 al davant de dos finalistes que van aconseguir les xifres de suport molt similars. Leo Messi va ser segon amb el 15,76% i el porter alemany Manuek Neuer era el tercer amb 15,72. Neymar va ser el setè més votat (2,21%) i va tenir al davant Arjen Robben i dos alemanys més, Thomas Müeller i Lahm. L'onzè va ser Diego Costa i en dissetè lloc hi havia Andrés Iniesta (0,67%).

Ni el títol de campió del món de Manuel Neuer, que apareixia com la possible alternativa a Cristiano, no va impedir el guardó al portuguès. Han pesat els seus 56 gols en els 51 partits amb el Reial Madrid (17 en la Lliga de Campions guanyada pels blancs). A més de la Décima, també va guanyar la Copa del Rei i els títols internacionals del Mundial de Clubs i de la Supercopa d'Europa.

Agraïments i crit

No hi va haver llàgrimes aquest cop per part de Cristiano quan el nom del portuguès va ser pronunciat des de l'estrada per Thierry Henry. Fins al final va contenir l'emoció i el que va voler va ser expressar satisfacció i agraïments tant a la família com al seu club i a la selecció portuguesa.

No va poder evitar, però, tancar la seva intervenció amb un expressiu crit de joia ("uhhhhhhh!") que va contrastar amb el seu vestit negre immaculat, abans que el seu fill saltés en escena per completar la festa.

"Mai no hauria pensat que tindria tres Pilotes d'Or, que guanyaria tres vegades aquest trofeu. Espero poder atrapar i superar les quatre que té Messi. Vull ser el millor jugador de la història". En les declaracions que va fer posteriorment va explicar que el crit que va deixar anar al final del seu discurs "és un que fem dins l'equip, no és personal".

Cristiano Ronaldo va dir que "per a mi són massa emocions però crec que això em donarà més motivació per continuar treballant igual, i assolir en el futur més títols, els individuals i els col·lectius". Va refermar que "és un moment inoblidable però ara no vull parar en absolut. Vull atrapar Messi; no és una cosa que em faci perdre el son, però sí que em fa una il·lusió especial. Ho he dit moltes vegades, vull entrar a la història sent el millor jugador de futbol".