Han tancat la seva participació en el Dakar, a l'equip francès Abarth, en un 41è lloc que no els ha acabat de satisfer però que per a un novell a la prova com Àlex Haro "arribar a la meta era el meu gran objectiu, i mai no ho he dubtat, ni els pitjors instants, quan en la segona etapa vam tenir una calor inhumana i vam estar molt a prop d'abandonar". L'odenenc té 34 anys, és copilot professional i en la cursa ha estat a l'esquerra d'Albert Llovera, pilot paraplègic andorrà de qui és company al campionat d'Espanya de terra.

Haro és un copilot de prestigi i el 2010 es va proclamar campió del món de ral·lis en el grup FIA S-2000 amb Xevi Pons. Però, amb la gran experiència que té darrere seu, el d'Òdena afirma que "per a mi res és comparable amb el desgast que he vist al Dakar. En un ral·li normal, fas trams que poden ser de 30 o de 40 minuts, però allà les etapes, amb els enllaços i tot arriben a durar vuit o nou hores. Quan acaba el dia, has d'atendre el cotxe, el roadbook de l'endemà i descanses el mínim. Ha estat una experiència enriquidora i la companyonia entre els catalans ha estat molt gran en tot moment".

Albert Llovera, paraplègic des del 1985 a causa d'un accident d'esquí, ha tingut en Haro un company que s'ha multiplicat en tot moment i ho ha fet de bon grat. L'anoienc explica que "saps que les circumstàncies no habituals de l'Albert t'obliguen a fer més coses, però ens coneixem i hem tingut una relació magnífica. Tant de bo que puguem repetir a la propera edició perquè tindré el bagatge del que he fet enguany, i en navegació m'he sentit molt còmode. Vam fer unes pràctiques al Marroc i durant la cursa no hem tingut problemes".

Avui arriba Pep Vila

Els participants del Dakar tornen en diferents tongades i aquest dimarts serà el torn, entre d'altres, del pilot de camions Pep Vila. Altra vegada ha fet un magnífic Dakar, s'ha situat en la tretzena posició, dins l'estructura de l'equip Iveo De Rooy. També aterra aquesta tarda Laia Sanz, una de les grans sensacions del ral·li, ja que ha acabat en novè lloc, el primer cop que una dona és top ten.