L'Atlètic de Madrid va passar ahir per sobre el Reial Madrid. Els matalassers van engrandir el seu domini en els derbis d'aquesta temporada (quatre triomfs i dos empats) i van posar més emoció a la lliga tot esclafant el líder, el qual va marxar del Vicente Calderón sense una sola ocasió de gol ni cap argument sòlid per discutir el joc de l'equip del Cholo Simeone, millor en totes les facetes del joc.

El conjunt local va sortir mossegant, com sempre, però el més estrany va ser observar l'apatia en el joc del Reial Madrid. Els blancs, acostumats a tenir la pilota, la van olorar poc i quan van la van voler controlar ja perdien 2-0. El Madrid ja sortia perdent en la prèvia per les baixes de Ramos, Pepe, James i Marcelo. La poca experiència dels centrals Varane i Nacho es va notar des de l'inici i l'Atlètic ho va aprofitar per pressionar al màxim i desbordar amb un futbol pràctic.

Amb Koke fora per lesió des del minut 7, però amb les idees clares i el partit que volia, l'Atlètic va llançar dos cops gairebé immediats, el primer a la vora del quart d'hora, en una centrada des de la dreta de Juanfran, amb toc enrere del croat Mario Mandzukic i amb un xut ras de Tiago que se li va escapar a Iker Casillas (1-0). El Madrid anava perdut, no encadenava tres passades seguides i a sobre veia com Saúl, després d'una gran jugada de Siqueira, connectava una magnífica xilena que després de tocar el pal suposava el 2-0.

El Reial Madrid no va aparèixer fins superada la mitja hora, fins que els seus jugadors van assumir més responsabilitats, sobretot de mig camp cap endavant, suficient per fer tirar enrere als jugadors locals. Tot i així el Madrid no va aconseguir xutar a porteria.

L'hora dels davanters

El partit exigia molt més del conjunt blanc, que va modificar una posició amb la substitució de l'alemany Sami Khedira per Jesé Rodríguez. El guió semblava escrit: domini del Madrid per intentar retallar distàncies i l'Atlètic a esperar al darrera. Però a l'equip de Simeone no li importa que el seu adversari circuli la pilota fins als voltants de la seva àrea, perquè aquí se sent fort. El treball de Mandzukic i Griezmann va ser vital en la pressió sobre el mig camp del Madrid, que ahir no trobava espais. Precisament aquests dos davanters van ser els executors del 3-0 i que deixava el partit sentenciat. Una centrada a l'àrea del Madrid la va recollir Mandzukic, que saltant per sobre Nacho va deixar la pilota enrera per Griezmann, que va marcar a porteria buida.

Ni Ronaldo per l'esquerra, que ahir reapareixia després de dos partits sancionat, ni Bale per la banda dreta, van saber aparèixer davant un Atlètic que ahir va fregar la perfecció a nivell defensiu. En atac el número d'ocasions no va ser escandalós, però si que és destacable l'efectivitat dels matalassers. La cirereta la va posar al límit del temps reglamentari Mario Mandzukic. El croat va tenir premi al seu bon partit i Fernando Torres li va servir en safata de plata una centrada que l'exdavanter del Bayern no va desaprofitar per situar el 4-0. Des d'ahir la lliga està una mica més oberta.