Era realment complicat que ho aconseguís, i així va ser. Kilian Jornet no va poder pujar al podi a recollir la tercera medalla en els Mundials que van finalitzar ahir a la localitat suïssa de Verbier. El ceretà, fent equip amb Javier Martín, Marc Pinsach i Oriol Cardona, va acabar en quarta posició en la cursa de relleus, darrere de les tres grans favorites, Itàlia, França i Suïssa. Jornet tanca el campionat amb dues medalles d'or, les de la cursa vertical i la individual, un quart lloc, el d'ahir, i un de setè, el de la prova per equips disputada dimecres. Per puntuació, ha estat el segon millor esquiador dels campionats, darrere de l'italià Robert Antonioli, per només quatre punts en l'índex ISMF.

Sense possibilitats

Tot i que el quart lloc és proper al tercer i, per tant, sembla que Jornet i els seus companys van estar a prop de la medalla, el fet cert és que els registres cronològics demostren el contrari. Els tres primers classificats van estar en una diferència de poc menys de vuit segons, mentre que l'equip estatal va arribar a 1.04.079 dels favorits. Això sí, va obtenir el quart lloc amb una diferència clara respecte dels austríacs, que van ser cinquens.

Itàlia, que ja s'havia imposat el dia abans en la cursa per equips, també va guanyar en els relleus amb la formació integrada per Matteo Eydallin, Damiano Lenzi (campions en la cursa anterior), Michele Boscacci i i Robert Antonioli. Van aconseguir una diferència de només 5,976 segons respecte dels francesos William Bon Mardion, Alexis Sevennec, Xavier Gachet i Didier Blanc. El tercer lloc va ser per a la formació suïssa. Així, l'equip compost per Iwan Arnold, Yannick Ecoeur, Martin Anthamatten i Marcel Marti va entrar amb un endarreriment de 7,940 segons respecte dels primers.