La presència dels germans Pau i Marc Gasol ha fet que la 64a edició del Partit de les Estrelles, que es disputa aquesta matinada al Madison Square Garden de Nova York, tingui una dimensió històrica. Per primera vegada dos germans arriben de titulars en equips diferents a l'esdeveniment més important de l'All Star, el que enfronta els millors jugadors de cada conferència. El Pau, dels Chicago Bulls, defensarà els colors de la conferència Est, mentre que en Marc, dels Memphis Grizzlies, es posarà la samarreta de l'Oest. Abans, els germans Dick i Tom Van Arsdale havien junts en el Partit de les Estrelles dels anys 1971 i 1972, però no com a titulars.

La fita històrica, al marge de ser un gran triomf pel bàsquet català, també dóna al Partit de les Estrelles l'al·licient més gran que pugui tenir un partit en el que no hi ha res en joc, en l'aspecte esportiu, i l'únic que es busca és el descans i la diversió dels jugadors i la família de l'NBA, alhora que continuar venent la lliga com a la millor del món, reunint sobre el parquet les principals estrelles.

Escenari ideal

El moment històric que viurà el bàsquet amb Pau i Marc Gasol no podia tenir un millor escenari que l'emblemàtic i llegendari Madison Square Garden, on s'han escrit tantes pàgines memorables dins l'esport professional dels Estats Units, no només del bàsquet, sinó també de la boxa, l'hoquei sobre gel i el tennis.

El més important és que tan en Pau -de 34 anys i que arriba al seu cinquè All Star- com en Marc -de 30 i que hi participarà per segona vegada- han aconseguit ser a Nova York perquè la seva actuació en els primers mesos de la competició està sent brillant i decisiva perquè els seus respectius equips siguin líders de divisió, i formin part dels candidats a endur-se el títol de campió a final de temporada. Els dos germans han reiterat que són conscients del moment que viuran quan facin el salt inicial per la pilota i esperen gaudir-lo al màxim i recordar-lo per sempre, al marge d'allò que pugui deparar partit.

El respecte del públic

Ser escollir per jugar com a titular en el Partit de les Estrelles no depèn només de la qualitat del jugador o dels seus números, ja que és una votació que fan els seguidors per Internet, així que hi poden entrar elements mediàtics. Amb la seva presència, els germans Gasol demostren que estan molt ben considerats pels seguidors de la millor lliga del món. Enguany el jugador més votat ha sigut el base Stephen Curry, dels Warriors de Golden State, amb 1.513.324 vots, desbancant LeBron James, el jugador més mediàtic de la NBA, que va rebre 1.470.483 vots en el seu retorn als Cavaliers de Cleveland.

Pau Gasol va ser el segon jugador que més vots va rebre a la conferència Est, per darrere de James i per davant de Carmelo Anthony (Knicks de Nova York, 647.005 vots), John Wall (Wizards de Washington, 886.368) i Kyle Lowry (Raptors de Toronto, 805.290), els seus companys en el cinc inicial. El gran dels Gasol va acabar com el sisè jugador que més vots va rebre en total.

Pel que fa a la conferència Oest, Marc Gasol va rebre 795.121 vots, convertint-se en el segon jugador interior més votat d'aquesta zona per davant d'històrics de la lliga com Tim Duncan o Dirk Nowitzki, i d'estrelles com Kevin Durant o LaMarcus Aldrige. Per davant seu van quedar Curry, Kobe Bryant (Lakers de Los Angeles, 1.152.402), Anthony Davis (Pelicans de Nova Orleans 1.369.911) i James Harden (Rockets de Houston, 1.069.38). D'aquests, Curry i Harden -ocupa el lloc de Bryant, lesionat- l'acompanyaran en el cinc inicial, així com Klay Thompson (Warriors de Golden State) i Nowitzki (Mavericks de Dallas), que substitueixen als lesionats Blake Griffin i Davis.

Expectació mundial

Com ja és tradició el resultat del partit quedarà en un segon pla, i el que quedarà pel record serà les jugades espectaculars i les actuacions individuals destacades. Però per la NBA aquest esdeveniment té un valor molt important per promoure la seva imatge a nivell mundial, com demostra el fet que a l'hora de cobrir-lo hi haurà acreditats 534 periodistes de 52 països. Aquest xifra és un nou record, ja que supera els 461 que hi va haver a Los Angeles al 2011 i duplica els 265 que l'any passat van acudir a Nova Orleans.

La presència històrica dels germans Gasol en el salt inicial ha generat una expectació a nivell mundial que la NBA vol explotar.