El Manchester City va aconse-guir reduir a cinc punts la diferència del Chelsea al capdavant de la classificació de la Premier League després de guanyar el Newcastle per 5-0 i avisar el Barça, amb el qual s'enfronta dimarts en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. L'equip de Pellegrini va aprofitar l'empat d'unes hores abans del Chelsea a casa contra el Burnley per aproximar-se a la classificació general i posar pressió quan falten encara dotze jornades per a la finalització de l'enfrontament.

Els citizens van fer jugar un equip amb força titulars i amb Touré Yaya, que serà baixa en el partit europeu, jugant des de l'inici. A la represa també va tenir minuts el segon ivorià de l'equip, Wilfried Bony, fitxat del Swansea i que també va quedar campió africà fa dues setmanes. El duel contra el Newcastle, equip de la zona mitjana de la classificació, no va tenir color des del moment en què Agüero va fer el primer gol, de penal, al minut 2, i Nasri va ampliar la diferència al dotze. Amb tot a favor, el City va jugar a pler. Va ampliar la diferència mitjançant Dzeko, al minut 21, i gairebé sense prémer l'accelerador David Silva a fer dos gols més, gairebé seguits, a l'inici de la segona meitat per resoldre l'enfrontament.

Entrebanc de Mourinho

Si el City es va poder acostar al liderat va ser per l'empat del Chelsea a casa contra el Burnley en un partit que va venir marcat per l'expulsió del mig centre dels blues Nemanja Matic s la segona meitat. El partit, que va tenir prolegòmens referents a l'afer de racisme protagonitzat pels aficionats del Chelsea a mitja setmana a Paris, no semblava que s'hagués de complicar per a l'equip de Mourinho, que jugant a mig gas es va avançar en el marcador a minut 14 gràcies a una rematada d'Ivanovic.

L'equip londinenc va fer actuar alguns suplents des de l'inici, com Zouma, Oscar o Cuadrado i semblava que amb el gol aconseguit ja n'hi hauria prou. Però aleshores va arribar la vermella directa a Matic, el Burnley, un equip en zona de descens, s'ho va creure i el centrecampista Mee va aprofitar una passada del lateral Trippier per anotar el gol de l'empat.

Desastre del United

Qui no aixeca cap és el Manchester United, que va tornar a perdre, en aquesta ocasió al camp del Swansea (2-1) i avui pot ser avançat pel Southampton en la quarta posició, que dóna accés a la prèvia de la Lliga de Campions. Això que el conjunt de Van Gaal s'havia avançat amb un gol d'Ander Herrera després d'una acció de Di María. Dos minuts després, però, els gal·lesos van igualar l'enfrontament amb una rematada de xinès Ki. A la represa, el joc dels red devils, ahir amb Falcao a la banqueta durant tot el partit, no va millorar i el francès Gomis els va acabar d'enfonsar amb el 2-1

Per la seva banda, l'Arsenal puja al tercer lloc amb una victòria al camp del Crystal Palace per 1-2, amb anotacions de Cazorla, de penal, i de Giroud. Els locals van marcar mitjançant Murray a l'últim minut. Avui hi ha partits molt interessants, com el Tottenham-West Ham, que enfronta el sisè i el vuitè classificats, o la visita del Liverpool, que és setè, al camp del Southampton.