Dividida en dues parts, una primera de reconeixement als millors esportistes escolars i una segona amb protagonisme per a les entitats i esportistes professionals, el Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada va acollir ahir a la tarda la cerimònia de lliurament dels Premis Neptú, els guardons que cada any distingeixen els millors esportistes igualadins.

Tot plegat en una gala conduïda per Laia Ferrer i amenitzada per les actuacions de l'Escola Atrezzo, els ballarins de Quality Dance Studio i la cantant Txell Sust. A l'acte hi van assistir l'alcalde d'Igualada Marc Castells, el diputat delegat d'esports de la Diputació de Barcelona Josep Salom, el director del Consell Català de l'esport Gerard Figueras i la regidora d'esports del consistori Rosa Plassa, entre altres autoritats.

El moment més esperat de la cerimònia va arribar amb el nomenament dels dos millors esportistes individuals, premis que van anar a parar a les mans del pilot de motos Jordi Viladoms (Moto Club Igualada), segon classificat al ral·li Dakar 2014 i 5è classificat al Mundial Rally Cross Country; i de l'atleta i esquiadora Laura Orgué (Club d'Esquí de Fons Urgellet Cerdanya), que va participar als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi en la modalitat d'esquí de fons i que es va proclamar també campiona del món de Quilòmetre Vertical de curses de muntanya. Viladoms s'ha imposat a Joan Masip (Club Ping Pong Igualada) i Eduard Viles (Club Atlètic Igualada) mentre Orgué, de la seva banda, ha superat les altres dues finalistes, Ariadna Ramos (Club Atlètic Igualada) i Eva Domingo (Anoia Golf Club).

La gala també va tenir altres moments especials com el reconeixement personal a Joan Bertran, del Club Ping Pong Igualada, per la seva dedicació al tennis taula, o a tres clubs que han celebrat aniversaris assenyalats com l'Espeleo Grup Anoia pels seus 25 anys, el Club Excursionista UEC Anoia, que ha celebrat el 50è Aniversari i el Club Futbol Igualada pels seus 75 anys de vida.