La Copa Internacional Catalana es va obrir el cap de setmana i la primera cita va ser a Banyoles, al Pla de l'Estany. Pel que fa a l'equip del Tomàs Bellès Cannondale, es va aconseguir una brillant victòria a la classificació, a més de tenir uns bons resultats individuals.

Quant al Tomàs Bellès, en la categoria júnior femenina va vèncer Magda Duran. En cadets, el quart lloc va ser per a Júlia Pujol després de tenir una caiguda. En el grup de màster-50, Xavier Martí va ser el novè i Narcís Pujol, dinovè en màster-40. En màster-30, primera posició per a Pau Egeda, amb un cinquè lloc de David Puig, 15è era Iván Hidalgo i 48è Òscar Huertas.

En la categoria d'elit femenina, en una cursa de molt nivell, Anna Villar va ser quarta. Pel que fa als homes, molt bona desena posició per a Ever Alejandro Gómez, amb Guillem Muñoz 14è i Cristofer Bosque 15è. En sub-23, Robert Bou va ser el desè, i l'onzè lloc va correspondre a Gerard Álvarez.

En la prova de Banyoles també van particiàr altres ciclistes de casa nostra que no pertanyen al Tomàs Bellès. Així, en la categoria màster, Javier Jurado, Enric Farriol i Enric Forn, tots tres de la formació del club Òdena-Pallarès, van ser segon, vuitè i novè classificats de la prova, respectivament. JC Carrillo (del Grandia) va ser desè.

En veterans-40, el quart va ser Jordi Ruiz (Monbike) i el 5è Josep

Maria Mir (Fa Sol). Pel que fa a l'elit, 17è Adrià Noguera (Ferbikes); i en sub-23, 24è Miquel Jiménez, que és del Bike and Pons.