La Fiscalia Anticorrupció va fer saber ahir que ha demanat la pena de dos anys i tres mesos de presó per al president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, per delictes fiscals amb relació a la incorporació de Neymar. I per a Sandro Rosell, el president al qual va subs-tituir Bartomeu, la petició és de set anys i sis mesos.

El fiscal també demana en l'escrit d'acusació, que ha presentat al jutge Pablo Ruz, que s'imposi una multa de 22,2 milions d'euros al Barça -cal recordar que el club serà jutjat en qualitat de persona jurídica. Les quantitats sol·licitades per a Rosell i Bartomeu pugen a 25,1 i 3,8 milions, respectivament.

En el cas de Bartomeu reclama la pena de presó per delicte fiscal corresponent a l'any 2014, i a Rosell l'acusa de dos delictes fiscals més els exercicis 2011 i 2013, als quals afegeix un delicte societari per administració deslleial. Tant a l'un com a l'altre els atribueix que van participar en un presumptament fraudulent fitxatge de Neymar, per la qual cosa el club es va estalviar de pagar a Hisenda 13 milions en aquells tres anys. Al Barça, el fiscal José Perals l'acusa de tres delictes fiscals i li reclama que pagui 11,4 milions a Hisenda. I en el cas del club, el fiscal té en compte que va fer una complementària de 13,5 milions per depurar responsabilitats fiscals. Li aplica, de la mateixa manera que a Bartomeu, l'atenuant especial per reparació de danys, de manera que aquesta quantitat es restarà a les multes i indemnitzacions civils a les quals pugui ser condemnat el club. L'escrit detalla els diferents contractes de Neymar, alguns de disfressats amb altres conceptes, que rebaixen a 57,1 milions l'operació que hauria pujat a 83,3.

Anit, en una nota oficial, el FC Barcelona va defensar un cop més "la total innocència del club i del seu president, en l'assumpte que únicament té un caire tributari i no penal, les discrepàncies s'han de dirimir en seu administrativa, no a l'Audiència Nacional". En la nota, Bartomeu qualifica la petició de "gran injustícia" i reitera que es presentarà a les eleccions.