El pilot santfruitosenc Carles Checa, campió del món de Superbikes el 2011, va descobrir una placa d'homenatge al Passeig de la Fama de Jerez, un gest que corona la seva carrera esportiva i pel qual el pilot fruitosenc va declarar sentir-se "honrat".

Un cop descoberta la placa d'homenatge al Passeig de la Fama del Motociclisme de Jerez, situat a l'avinguda Álvaro Domecq, el pilot català, ja retirat de la competició, va assegurar que "no és casualitat" que el circuit de Jerez "sigui referent mundial" i va agrair el reconeixement a tota la seva carrera, tant en Superbikes com al Mundial de MotoGP.

En el transcurs de l'acte Carles Checa va signar en una bóta de vi de Jerez i va imprimir les seves petjades en fang a fi de formar part d'una futura exposició amb totes les personalitats i institucions homenatjades. La seva és la setena estrella de la fama descoberta, després de les que ja gaudeixen altres noms il·lustres de la història del motociclisme mundial com són Ángel Nieto, Giacomo Agostini o Jorge Martínez Aspar. També hi figuren noms menys coneguts pel gran públic com el precursor del Circuit de Jerez, Francisco Pacheco Romero, la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) o la Reial Federació Motociclista Espanyola (RFME).