El pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes) ha aconseguit en el GP d'Espanya de F1 la primera 'pole' de la temporada (16 en la seva carrera), després que el seu company equip, Lewis Hamilton, fos el més ràpid en les quatre anteriors classificacions des que el present mundial arrenqués a Austràlia.

D'aquesta forma i una vegada més, els dos Mercedes ocuparan la primera línia de sortida demà al circuit de Barcelona, mentre que els seguiran en la segona Sebastian Vettel (Ferrari) i el finlandès Valtteri Bottas (Williams).

La gran sorpresa de la tanda d'entrenaments ha estat la cinquena plaça de l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso), que sortirà en la tercera línia al costat del seu company, l'holandès Max Verstappen, després d'una de les jornades de més èxit de l'escuderia italiana des que va arrencar el mundial, encara que els dos pilots ja han viscut altres pics d'alegria en haver puntuant ja en anteriors carrera.

El GP d'Espanya té al circuit de Barcelona un traçat que marca molt la jornada de classificació, ja que en les anteriors 24 edicions el vencedor de la carrera ha estat en 18 ocasions el que ha obtingut la 'pole'.

Avui Rosberg li ha arrabassat en l'últim intent la que es preveia cinquena 'pole' de Hamilton en la temporada. De tota manera, els Mercedes han confirmat que són l'equip més ràpid i, que si no hi ha un miracle, tornaran a repartir-se com l'any passat el primer i segon lloc demà.

De la seva banda, l'espanyol Fernando Alonso (McLaren) no ha pogut entrar en el Q3, a haver quedat al costat del seu company Jenson Button eliminat en el Q2.