El waterpolo i el bàsquet, amb 3 finalistes cadascun, són les dues modalitats més representades en la llista final de finalistes de la 45a Nit de l'Esportista de Manresa. El jurat qualificador de la Nit, presidit per l'alcalde en funcions i regidor d'Esports, Valentí Junyent, ha escollit, entre els candidats que van presentar les entitats, els que aspiraran al premi gran d'una Nit que se celebrarà divendres vinent a les 20.30 hores al teatre Kursaal. Les entrades ja es poden adquirir a les taquilles del mateix teatre a un preu de 13 euros, i inclouen l'acte i el piscolabis posterior.

Esport7 Judo és l'entitat que en aquesta ocasió es fa càrrec d'una festa de l'esport manresana que està a prop del mig segle de vida i que és la tercera més longeva dins de tot l'estat espanyol. A més a més del premi absolut, hi haurà una sèrie d'altres guardons, com el del Jove (fins 18 anys), l'Esportista Màster, el Paralímpic i l'Special Olímpic. Altres premis que s'atorguen són als del millor directiu, millor patrocinador, l'entrenador que es considera més destacat, l'entitat de l'any i a l'àrbitre o jutge.

També hi ha un premi especial que és lliurat pel jurat d'una forma directa, el Vila i Valldaura, i el que reconeix els mèrits a la dedicació de forma desinteressada, que du el nom de Josep M. Pintó.