Catorze agònics llançaments des del punt de penal, el darrer dels quals transformat per Carlos Tévez,van ser la clau de volta de la classificació de la selecció argentina de Leo Messi per les semifinals de la Copa Amèrica. Els del Tata Martino, però, van merèixer sentenciar el partit però el seu desencert i les grans aturades del porter de l'Arsenal Ospina (especialment dues, una a rematada a de boca de gol de Messi i l'altra a peus d'Otamendi), van endarrerir la classificació. Des d'un bon inici els argentins es van fer el domini del partit sense donar l'esfèrica a un equip tan tècnic com el colombià.

La primera gran ocasió dels argentins va ser la citada rematada de cap de Messi a boca de gol al minut 26 provocant una gran aturada d'Ospina. La dinàmica del partit no va variar a la segona meitat i el domini va continuar sent argentí. Colòmbia es mostrava molt imprecisa i gairebé no creava perill. El madridista James Rodríguez, la seva màxima estrella, es veia obligat a endarrerir massa la seva posició en el terreny de joc per entrar en contacte amb la pilota. Jackson Martínez, al minut 66, va tenir un de les poques ocasions colombianes.

Per part de l'Argentina Banega va xutar fregant el travesser i el central del València Otamendi va rematar de forma espectacular en una acció que entre Ospina i el pal van evitar el gol. L'Argentina va continuar amb el domini del partit durant el tram final però ja li va costar més arribar a la porteria del conjunt colombià.