La redacció espanyola sub-19 es va acomiadar del campionat del món que s'ha disputat a Heraklion, capital de l'illa de Creta, amb una vuitena posició que deixa un mal regust. En el darrer partit, l'equip d'Austràlia es va imposar amb un resultat claríssim de 72-103. L'ala manresà Marc Garcia, jugador del Barça, no va participar en aquest partit atès que s'ha incorporat a la selecció sub-20 que demà enceta el campionat d'Europa, a Itàlia.

Marc Garcia ha estat el màxim anotador de l'equip estatal sub-19 al mundial, tot fent 11,4 punts de mitjana. Pel que fa a l'ala-pivot Nil Sabata, artesenc del Manresa, es va lesionar just en el primer partit contra la Xina amb una luxació de ròtula. Per precaució es va acordar no forçar i li esperen dues setmanes més de recuperació per estar ja en bones condicions.

L'equip espanyol, en la primera fase, es va imposar a les seleccions de Xina i l'Argentina, perdent amb Turquia. En vuitens van derrotar Egipte (67-60) i el partit clau va ser el de la derrota amb Grècia, en els quarts, per 59-70. Dissabte també es va perdre amb Itàlia (77-83),