Té 15 anys, és de Casserres i diumenge es va proclamar campió d'Espanya de velocitat en la categoria de Moto3 al circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo. Gerard Riu, del Moto Club Baix Berguedà, i integrant de l'equip Procercasa 42 Motorsport, que dirigeix el mundialista Álex Rins, va certificar el títol quan encara falta una cursa, que s'ha de celebrar el dia 18 d'octubre al circuit de Navarra, on el pilot berguedà ja correrà com a campió.

A València, en la cinquena cursa de l'estatal, Riu va sortir en la tercera posició de la graella fins a aconseguir situar-se en una primera posició que ja no va deixar, després d'un inici de cursa molt disputat. A més, el de Casserres es va poder aprofitar de la caiguda del seu principal rival, el valencià Vicent Pérez (BeOn), per sumar els 25 punts que li garantien el títol.

Iniciat als 6 anys

Gerard Riu és un corredor ambiciós que va començar als 6 anys a competir dalt d'una moto. "Primer vaig provar el motocròs però al cap d'un any el meu pare em va demanar si volia fer velocitat i aquí estic. Fa tres anys que competeixo al Campionat d'Espanya, però aquest any ho he fet d'una forma més seriosa, més professional i les coses han sortit bé. En aquesta competició m'he trobat pilots joves com jo", ha comentat Riu. Tot i que la celebració va haver de ser força familiar (ahir començava les classes de primer de batxillerat a Puig-reig), el pilot ha mostrat la seva alegria pel triomf aconseguit, que és, sens dubte, el seu millor resultat. Sobre el seu mànager, el també pilot Álex Rins, Riu ha comentat que "sempre que pot, ve a donar-nos consells, però com que també hi ha moltes curses del Mundial, no sempre pot fer-ho".