El viatge a Leverkusen estava sent massa tranquil per al Barça. Amb la classificació ja aconseguida, es tractava de no fer-se mal de cara a compromisos posteriors i salvar el tràmit, quan en l'entrenament d'aclimatació al BayArena, ahir al vespre, va saltar la notícia. Neymar, l'home més en forma de l'equip, es va fer un trencament fibril·lar a l'adductor de la cama esquerra i és baixa per al partit d'avui. Com sol ser habitual, el curt comunicat del Barça no deixar clar l'abast de la lesió i, en principi, es dubte per al partit de lliga, molt més important, de dissabte davant del Deportivo.

Aquesta lesió de Neymar va marcar el dia anterior a un partit, que, quan es va fer el sorteig dels grups, semblava que havia de ser decisiu, però que al final només ho serà per a un equip. Els blaugrana ja són primers de grup i assistiran des de la primera fila al duel entre la Roma, el Bayer Leverkusen i el Bate Boríssov per assolir la segona posició, que permetria jugar els vuitens de final. Tot i la professionalitat que se suposa a un equip d'elit ha de provocar que l'actual campió d'Europa no es relaxi excessivament, sí que és cert que la falta d'importància dels punts pot provocar que el rendiment no sigui el mateix que el d'altres partits.

Una de les incògnites per al partit d'avui era saber si l'entrenador del Barça faria jugar el trident. Amb l'absència de Neymar, sembla que Messi sí que jugarà per anar agafant ritme després de la lesió i ara caldrà veure si també actua Luis Suárez o es prefereix reservar-lo, en cas que l'afectació del brasiler fos més llarga del previst. A Leverkusen ja no han viatjat ni Piqué ni Iniesta per decisió tècnica, ni Alves, sancionat per acumulació d'amonestacions. Torna, però, Sergi Roberto.