A la primera prova de l'Open d'Espanya d'ultramarató amb BTT, els corredors del Tomàs Bellès van acaparar bona part del protagonismes i van aconseguir posicions d'honor a la classificació.

En l'apartat masculí, i en categoria elit, un dels recents fitxatges del Tomàs Bellès, José Luis Gómez Joselu, va aconseguir la primera plaça; el fruitosenc Guillem Muñoz, igualment del Tomàs Bellès, va ser tercer , el manresà Roger Argeleguer (Fa Sol Bikes) va ocupar la sisena plaça i Dani Lebrón (Bicis Toni) va entrar en el lloc 43. Entre les noies, tercera posició de Mireia Barberà (Tomàs Bellès), especialista en proves de llarga distància.

Per la pluja es va haver d'escurçar el circuit, que finalment va quedar en 94 km. Un grup d'uns deu corredors va rodar inicialment al davant amb un ritme frenètic fins que en els quilòmetres decisius, amb molt fang, i amb el grup trencat, Joselu va apujar el ritme i va aconseguir la victòria. Guillem Muñoz va estar lluitant en el tram final per ocupar la segona plaça, però no va ser possible, ja que se la va adjudicar el vigent campió, Jesús del Nero (Megamo).