El Gironella va resoldre amb èpica el derbi intercomarcal davant el Sallent. Els locals, que lluiten per la permanència, coneixien la victòria dels seus rivals més directes a la classificació i una derrota els podia deixar força tocats. Els sallentins buscaven el primer triomf com a visitants i també la tranquil·litat a la classificació. Al final, el Gironella va remuntar un 0 a 1 en contra a un Sallent que va acabar amb només vuit jugadors.

Els locals van començar més ficats en el partit. La sortida de pilota dels gironellencs era bona i s'arribava amb força facilitat a tres quarts de camp, davant un Sallent que esperava replegat.

Una bona jugada col·lectiva va acabar amb una centrada de Maza que Ferran Prat no va poder finalitzar amb encert. En el posterior córner, i en un segon refús Toni Sibila va xutar al travesser. Per part visitant, les pilotes penjades a l'àrea eren ben defensades pel Gironella. A partir del minut 30, però, els locals van baixar la intensitat amb què havien començat i es va entrar en una fase on els dos equips especulaven, i es va arribar al descans amb l'empat inicial.

A la represa, el Sallent va protestar diverses accions, i el col·legiat ho va sancionar amb targeta groga. En el minut 52, després d'una passada interior i pràcticament en la primera ocasió que els sallentins creaven perill sobre la porteria de Xiscu, Moi Nogareda va avançar els visitants. El gol va donar ales al plantejament dels sallentins, que van tenir la sentencia a peus de Pla pocs minuts després, però Xiscu ho va evitar amb una gran aturada.

Arriba la reacció local

Els locals van reaccionar i van començar a posar els fonaments de la remuntada. Després de diverses accions d'atac del Gironella, en un contraatac sallentí, els locals es podien haver quedat amb deu per una entrada de Guifré Dalmau sobre Yuti que els visitants van protestar molt perquè tot va acabar amb una groga pel gironellenc.

La insistència dels de casa va trobar el seu premi al minut 80. Una pilota despenjada per Àngel dins l'àrea i servida per Pep Arqué va significar l'1-1. Només treure de centre, els gironellencs van tenir el 2-1 al cap de Pep Arqué però va xutar arran de pal. Amb l'empat, els visitants es van quedar amb deu per l'expulsió de Xavi Boltor (min 81). Ferran Prat la va tenir després d'una bona jugada entre Salla i Ferran Sibila però la seva rematada va marxar fregant el pal. Els sallentins es van quedar amb nou per l'expulsió d'Álex González (min 85). I al 88 es va culminar la remuntada amb un segon gol de Pep Arqué. En les protestes del 2 a 1, Cristian Martín va veure la segona groga i va deixar el seu equip amb vuit. D'aquí fins al final va ser una possessió constant dels gironellencs, que van deixar que passés el temps i es culminés una victòria vital.