El Manresa va salvar els tres punts en un duel vibrant amb el Tona al Nou Estadi del Congost, gràcies a dos gols molt seguits de Javi Rebollo i Hassen als minuts 78 i 80, després d'encaixar el 0 a 1 al minut 53. Amb aquest triomf, combinat amb els resultats de la jornada, sobretot la derrota de La Jonquera i l'empat del Vilassar, ambdós com a locals, fa que els manresans ja siguin líders empatats a punts amb l'Horta (per la diferència de gols) quan queden nou jornades de la competició. Ara, entre el primer classificat i el desè (Martinenc) només hi ha cinc punts de diferència en un grup molt igualat i amb resultats sorprenents en cadascuna de les jornades.

A diferència d'altres jornades, l'equip de Dani Andreu va sortir molt intens. Al minut 1, Gerard Bordas va estar a punt d'aprofitar una assistència de Javi Rebollo, però el seu xut el va desviar el porter del Tona a córner. Un minut després seria el Javi Rebollo mateix qui rematés al travesser amb el cap una centrada de Sergi Soler des de l'esquerra. Els osonencs van aturar el cop ben aviat i el joc es va equilibrar força, amb els dos equips intentant trenar bones jugades des del darrere, tot i que els visitants tenien més dificultats per arribar a la porteria contrària. Al minut 32, Sergi Soler ho va intentar amb un xut llunyà que Fran va aturar sense gaires dificultats; abans del descans, al minut 40, Rubén de cap va estar a punt de fer el 0 a 1 rematant una falta lateral a la banda dreta.

Al descans, el Manresa va fer entrar Lluís Clop i Hassen per donar més força. Al minut 50, el central Uri Serra va enviar un cop de cap al travesser rematant una nova falta servida per Sergi Soler; el rebuig va anar als peus de Hassen, que va creuar massa el seu xut. I el que són les coses, al minut 53, el Tona va treure petroli d'un servei de cantonada; Joan va rematar-lo de cap i en l'intent de rebutjar la pilota, Riki la va introduir a la seva porteria. Els manresans van reaccionar bé al 0 a 1 i al minut 57, Uri Serra, altre cop de cap, va fer lluir Fran. Però no va ser fins al minut 78 que Hassen va fer l'1 a 1 aprofitant una jugada embolicada a l'àrea. I en plena eufòria per l'empat, dos minuts després, Rebollo va culminar amb el 2 a 1 una gran acció individual de Miki Poveda per la banda dreta. El Manresa havia fet el més difícil i en els deu minuts que restaven, més un llarg descompte, els locals van aconseguir conservar el seu curt avantatge, tot i els atacs desesperats del Tona.