Rafael Nadal, vuit vegades campió del Barcelona Open Banc Sabell-Comte de Godó, es va estrenar en el torneig amb una fàcil victòria (6-3 i 6-2) davant el seu compatriota Marcel Granollers, en 1 hora i 31 minuts de joc. Nadal va començar el partit perdent el seu servei, però després va encadenar quatre jocs seguits, amb un tennis agressiu i amb ensurt inclòs, ja que es va fer una petita torçada de turmell quan va intentar tornar un cop de Granollers des del fons de la pista. El balear, que va declinar l'assistència del fisioterapeuta després de demanar-la, va exhibir el tennis que el va fer tornar a guanyar la setmana passada a Montecarlo. Granollers, que ha perdut els quatre partits que ha disputat amb el mallorquí, va cedir el primer set per 6-3 i, en el segon, va tornar a anar a remolc des del principi, en perdre el servei en el primer joc. Després, el barceloní ja no va poder fer res davant la consistència del nou vegades campió de Roland Garros, que li va fer un altre break en el setè joc per tancar el partit amb un clar 6-2 en el segon set.

Nadal s'enfrontarà avui en vuitens de final a un altre espanyol, Albert Montañés, qui ahir va eliminar amb sorprenent facilitat el catorzè cap del torneig, el portu-guès Joao Sousa, per 6-1 i 6-3. Montañés es va mostrar satisfet amb el nivell que va exhibir en la seva segona victòria en el Trofeu Comte de Godó, en assegurar que s'ho està "passant bé" a la pista.

En tot cas, Montañés preveu un partit de vuitens "complicat" i confia mantenir el nivell de l'obert de Marràqueix, on va arribar a semifinals. Als 35 anys, el de Sant Carles de la Ràpita diu que passa per un bon moment: "tinc ganes de seguir, em trobo bé físicament i el més important és que m'ho estic passant bé", va concloure Montañés, qui avui té el repte de discutir-li la victòria al vuit vegades campió del torneig.

També va debutar ahir el japonès Kei Nishikori, campió de les dues últimes edicions del Godó, que va saldar amb victòria davant l'holandès Thiemo de Bakker (6-4 i 6-2) i es veurà avui les cares amb el francès Jeremy Chardy.