Isidre Esteve tornarà al Dakar. Vuit anys després de prendre-hi part per primer cop en la categoria de cotxes, a la qual va participar un cop superat l'accident que el va deixar paraplègic i que no li va permetre seguir competint-hi en motos, Esteve arribarà a la cursa sud-americana amb molta més preparació, amb les condicions adequades i després d'una llarga trajectòria en l'estatal de buguis, campionat en el qual ha estat campió.

Esteve va finalitzar la seva única participació en cotxes al Dakar amb dues profundes llagues provocades per la pressió dels glutis. Després d'acabar, va haver d'estar-se un any i mig tombat per recuperar-se. Ara, després de vuit anys de treball incansable per refer-se de les seqüeles físiques i de competir amb normalitat, torna al punt de partida per anar "amb la cadira al final del món".

El camí ha estat llarg. Durant el recorregut ha hagut de desenvolupar les successives evolucions del coixí intel·ligent que li va permetre tornar a les curses. Aquesta innovació li va permetre tornar a les curses i sentir-se pilot sense preocupar-se per l'estat de la seva pell. El 2013 i el 2014 va proclamar-se campió de buguis de l'estatal i en aquesta darrera ocasió hi va afegir el títol absolut.

La seva vida

Segons Esteve, "torno perquè el Dakar ha estat, esportivament, la meva vida. Vaig competir-hi deu anys en moto i recordo aquella època com un fet meravellós. Quan competia en dues rodes només hi havia un objectiu, que era guanyar. Ara les coses han canviat. Vaig tenir l'accident i vaig en cadira de rodes, però puc tornar a una vida a la qual crec que pertanyo, i això és el que em motiva".

Isidre Esteve competirà amb un Mitsubishi Montero en la categoria T1, reservada a vehicles tot terreny modificats. "Quan sóc al cotxe no tinc cap problema i em sento competitiu", va afegir.