El mundial de Nove Mesto, a la República Txeca, era una final per als bikers espanyols que aspiren a ser inclosos en l'equip per als Jocs Olímpics de Rio de l'agost. Josep Antoni Hermida, onzè classificat ahir en el circuit txec, pot prendre part ens els seus cinquens Jocs de forma consecutiva i està pendent de saber quina és la decisió final de la federació estatal. Hi ha dos llocs pendents, i els altres 3 bikers que competeixen amb Hermida per ser al Brasil es van situar davant seu: 7è Sergio Mantecón, 8è David Valero i el 10è a la meta va ser Pablo Rodríguez, i només 2'' al davant d'Hermida. El corredor de l'equip espanyol que ja té la plaça confirmada per a Rio de Janeiro, Carlos Coloma, va acabar plegant ahir quan anava més avall del lloc cinquantè.

La victòria en el mundial va ser per al suís Nino Schurter, en el que és el cinquè títol de l'helvètic. La medalla de plata se la penjava el local Kulhavy i el veterà Absalon, de França, aconseguia el bronze. La selecció espanyola va assolir la tercera posició per equips, just al darrere de francesos i suïssos.

Hermida va fer una sortida prou acceptable i va tancar la primera volta en tretzena posició, no gaire lluny dels primers; en sisè lloc ho feia Sergio Mantecón. En la lluita per la medalla d'or, Kulhavy va buscar la victòria davant del seu públic i va forçar la màquina des de l'inici amb Schurter i amb Cink,un altre txec, a prop; però Cink es va acabar despenjant. Absalon es va enganxar als dos primers però el grup no va durar gaire ja que Nino Schurter va imposar un ritme que cap dels altres corredors ja no va poder seguir. Al final, Kulhavy era segon a 17'' del campió i el veterà Julien Absalon, tercer a 30''.

Pel que fa als espanyols, queda dit que Mantecón va ser el que va fer la millor sortida de tots, amb un segon grup de capdavanters en el qual es va moure durant la cursa, que va acabar en la setena plaça. Hermida va ser regular, situat en la prova entre el desè i el catorzè llocs mentre Valero i Rodríguez anaven de menys a més, i van superar en les darreres voltes el de Puigcerdà.

En començar l'última volta, en dotzena posició estava Valero i el catorzè era Hermida, a 5 segons del seu company de selecció. Ambdós guanyarien posicions a la meta, on Valero era desè i el de la Cerdanya onzè, a només dos segons.

Josep A. Hermida, pendent del que passi amb la llista olímpica, va dir al final de la cursa que "sempre en vols més, haver tingut un resultat millor, però el més important per a mi és que he fet una progressió positiva en les últimes setmanes, que els canvis als entrenaments han donat un bon resultat. I estic content sobretot per la sortida, ja que feia molt temps que tenia uns inicis dolents. Avui l'arrencada ha estat correcta i des d'aleshores he anat progressant d'una forma ben adequada, sabent que hi hauria un grup de corredors que sortirien molt forts i que després acusarien l'esforç. M'he trobat força bé i tan sols he tingut un problema amb la suspensió, que ha rebentat quan era a meitat de cursa, però el cert és que no m'ha afectat gaire en la part final de la prova".