En una darrera jornada molt emocionant i que no va decidir-se fins als darrers cops, el suec Henrik Stenson va erigir-se com a guanyador per primera vegada de l'Open Britànic en superar el veterà nord-americà Phil Mickelson per només tres cops de diferència (264 a 267), així que va convertir-se en el primer golfista suec a guanyar una prova del Grand Slam. La precisió dels dos golfistes va mantenir-se fins al final. Tres birdies successius a la darrera ronda de la competició van certificar el triomf del golfista nòrdic.

Stenson (-20) i Mickelson (-17), que havia liderat el torneig durant les primeres jornades, van començar el seu mà a mà durant el tercer dic, i van deixar enrere la resta de competidors. Deu cops darrere del tercer i del quart, els americans JB Holmes (-6) i Steve Stricker (-5). L'espanyol Sergio García va acabar en una destacada 5a posició, molt allunya, però, dels líders de la competició. El golfista de Borriol va compartir posició amb els irlandesos McIlroy i Hatton.

Després de dos dies de fred, tempestes i temporals, el vent va amainar i el sol va il·luminar el duel final entre els dos jugadors. Stenson va saber mantenir el cap fred durant els moments decisius i no va acusar la pressió que li va exercir el veterà golfista americà Mickelson.

Des de l'inici de la prova, la resta de favorits, com McIlroy, García i el nord-americà Spieth, van quedar ben allunyats de la disputa per la victòria. Per la seva banda, el número 1 del món, l'australià Jason Day, va pagar un mal inici de la competició i, tot i la seva millora posterior, només va poder acabar en la desena posició.