El pilot de skeleton Ander Mirambell debuta a la Copa Amèrica de la modalitat a Calgary (Canadà), localitat on es disputarà la primera prova d'una competició de què el català és el vigent campió. Mirambell afronta enguany la seva novena temporada a la Copa del món, que començarà d'aquí a pocs dies també al Canadà, a Whistler, concretament. A Calgary hi disputarà dues proves, diumenge i dilluns, respectivament.

Mirambell ja fa força dies que es prepara en terres americanes sobre el gel amb dues i fins i tot tres sessions de preparació diàries que li han permès seguit treballant muscularment al gimnàs i millorar la seva tècnica.

De cara a la prova d'avui, Mirambell comenta que l'objectiu és "ser competitius i lluitar al màxim tenint en compte l'handicap de la sortida. Lluitarem amb molta il·lusió i amb ganes d'obtenir el millor resultat possible, tot i que la millor notícia serà que després de set mesos d'una operació tan complicada tornem a competir". Cal recordar que el pilot va tenir una greu lesió al lligament encreuat anterior del genoll dret al principi de l'any que l'ha tingut inactiu durant força mesos del 2016.