Josep Maria Membrado, acompanyat del seu copilot Joan Vilomala i conduint el Ford Fieta R5, va fer bons els pronòstics i, malgrat ja tenir el títol català a la butxaca, es va imposar amb autoritat en la 56a edició del Ral·li 2.000 Viratges.

Aquesta era la última cursa d'asfalt puntuable pel Campionat de Catalunya de l'especialitat. Els organitzadors, la gent del Biela Club Manresa, enguany han preparat un recorregut lleugerament diferent respecte de les anteriors edicions. Amb l'incorporació dels trams d'Hostalnou i Pinós, a banda dels habituals Vilaredes i Taurons, el ral·li manresà esdevenia un cop més una de les cites més exigents del calendari auromobilístic català. Una seixantena d'equips van prendre la sortida des del podi situat en aquets ocasió al passeig Diagonal d'Artés, on també s'hi va ubicar el parc de treball.

Els protagonistes de la jornada van ser Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala. Els vigents campions de l'especialitat es presentaven a Manresa amb el títol assegurat i es van mostrar implacables pilotant el Ford Fiesta R5, marcant el millor registre en absolutament tots els trams de la cursa. Amb aquesta nou triomf Membrado ja compta amb deu victòries al 2.000 Viratges, una xifra inèdita, i també ostenta el rècord del Campionat de Cataluna de ral·lis igualment amb una desena de títols.

El proper repte de l'olostenc per aquesta temporada serà guanyar la Copa de Ral·lis de Terra, que amb el títol de campió absolut i la copa d'asfalt a la butxaca podria optar al triplet.

La segona posició de la cursa va ser per a Climent Domingo que, tot i rodar lluny de Membrado, va aconseguir exprèmer el seu Citröen DS3 al màxim, sobretot al bucle matinal. Domingo va entrar a 2´12´´ del vencedor. La tercera plaça va ser pel solsoní Aleix Vila, pilotant un Citröen Saxo, a 4´56´´7 de Josep Maria Membrado.

A destacar que la segona passada pel tram de Pinós es va haver de neutralitzar per un accident que va patir Raúl Castán (Peugeot 107). Precisament, un dels punts calents de la cursa va ser la lluita pel Volant Racc. Tres participants en aquetsa copa de promoció (Raúl Castán, Josep Bassas i Dani Muntadas) arribaven al 2000 viratges amb opcions al títol. Malgrat la lluita aferrissada que van matenir de bon inici, Castán va haver d´abandonar per l´accident esmentat i Bassas, que també va tenir una topada a la segona passada per Pinós, van servir el campionat en bandeja a Muntadas que fou l'únic en aguantar el pols, malgrat que Bassas, tot i l´apatorissat del seu contratemps, va lluitar fins al final, quedant just per darrera del campió.