Segueix-nos a les xarxes socials:

BEISBOL

Un nou camp al Congost per promocionar el beisbol de bat a bat a Manresa

Des de fa dècades, el beisbol es practica a la capital del Bages, on té més tradició del que sembla. Però des de fa unes setmanes, el Club Beisbol Manresa ja disposa del nou terreny de joc

Un nou camp al Congost per promocionar el beisbol de bat a bat a Manresa

Semblava que no existissin, ja que no se´ls veia, però els Drac´s han sortit de la cova i s´exhibiran a tot el públic que passi pel Congost o hi faci esport, on veurà un immens terreny de joc nou de trinca amb les infraestructures necessàries per jugar a beisbol.

I és que el Club Beisbol Manresa, conegut en clau de màrqueting com a Drac´s, estrena un nou terreny de joc al complex esportiu del Congost. Enrere ha quedat l´antic camp, situat darrere el pavelló on juga l´ICL Manresa, apartat de l´afluència de gent, malgastat i travessat per unes línies elèctriques inamovibles. El nou terreny està situat al costat del camp de rugbi, davant l´antic pavelló de bàsquet, un lloc on el president del club, Carles Fernández, opina que «tindrà més visibilitat i donarà més credibilitat a l´entitat». L´entitat actualment té dos equips de base (sub 11 i sub 12), un equip sènior amb més de 15 jugadors i un equip de softball, una modalitat més lúdica i menys complicada del beisbol, a la qual pot jugar tothom.

Fase de promoció

El club està actuament en una fase de promoció de l´esport, per donar-lo a conèixer a la ciutat i als possibles practicants. Per això el club també disposa d´una escola, on els infants poden aprendre a jugar a beisbol des de ben petits. Una de les empentes que rebrà l´entitat és justament la construcció del nou terreny de joc, en el qual l´Ajuntament de Manresa i el club ja han invertit 100.000 euros. El futur passa per seguir millorant el camp de beisbol, ja que encara té molt marge de creixement en infraestructures i en material.

Tot i que encara no se n´ha fet una inauguració oficial, el terreny de joc ja acull els entrenaments dels Drac´s i algun partit i torneig, com la primera edició del Torneig Josep Tragant, en homenatge a una de les persones que van impulsar la pràctica del beisbol a Manresa, que va reunir les millors escoles de beisbol catalanes, set equips de clubs com el Viladecans, el Gavà o el Sant Boi i en el qual, en la categoria sub 11, el Manresa va resultar el campió i va estrenar el palmarès del nou camp.

Un club amb història

El nom d´aquest torneig és el d´un dels pioners del beisbol a Manresa. Josep Tragant va ser qui, després que el seu fill tornés d´estudiar als Estats Units després d´una llarga temporada l´any 1980, va quedar enamorat del beisbol i va crear el primer equip a la ciutat. Va ser a través de l´escola Badia Solé, actual Joviat, que va crear tres formacions de diferents categories per jugar a beisbol. Anys més tard, aquells pioners que hi van jugar van fundar els Tomahawks, que van seguir mantenint viu el beisbol a Manresa durant dos anys, quan l´entitat va desaparèixer per la falta de jugadors i de suport institucional.

El naixement del club

No va ser fins al 1992 que l´entitat de futbol americà Bagmonts va acollir una altra vegada els antics jugadors i d´altres de nous que s´hi van anar afegint. Van aconseguir quedar quarts en la primera competició en què es van presentar i, sense gaires aspiracions, es van apuntar a la lliga catalana de segona divisió, on van assolir el primer lloc sense encaixar cap derrota. Entusiasmats per la victòria, el 1993 els jugadors de l´equip van decidir desvincular-se dels Bagmonts i crear el Club Beisbol Manresa, acompanyat de la construcció d´un camp de beisbol (l´antic) amb terrenys cedits per l´Ajuntament. Conscients que calia aconseguir més implantació i difusió a la ciutat, el club va optar per afegir al nom institucional un sobrenom de mercat beisbolístic. Així, el 1996, als manresans se´ls coneixia com a Taurons. Aquest sobrenom, però, no va acabar de consolidar-se, i l´any 2000 es va substituir pel de Pirates.

Els anys 2000 van ser els de més èxit per al club manresà, amb grans triomfs en l´àmbit esportiu, ja que van aconseguir una tercera posició final en la Primera Divisió Catalana i van quedar a un pas de l´ascens a la Divisió d´Honor. En aquella època també es van fitxar jugadors estrangers de renom, com el nicaragüenc Benito Téllez, el japonès Koji Saito i l´americà Josh Stuart.

Anys de decadència

A partir de l´any 2005 l´equip manresà va baixar de nivell i a causa d´això es van perdre bastants jugadors i el beisbol va perdre pistonada a la comarca. Per tal de poder afrontar aquesta pèrdua, el Manresa va iniciar una campanya de promoció a les escoles, que dura fins a l´actualitat, per aconseguir la captació de nous jugadors en les categories de base. El 2014 el Manresa va voler unir forces amb el Club Bat Vic i es van fusionar en una sola entitat. D´aquesta unió es va agafar el sobrenom de Drac´s. L´associació no va acabar de funcionar i només un any després els dos equips van tornar a actuar en solitari, encara que mantenint un agermanament, i el Club Beisbol Manresa es va quedar el sobrenom, que encara llueix i que desitja que li porti molts èxits esportius en el futur.

Prem per veure més contingut per a tu