Deu curses, deu podis. El manresà Xavier Martí (Tomàs Bellès) ha estat l'únic corredor de totes les categories que s'ha classificat entre els tres primers a les deu proves de la Copa Catalana de ciclocròs, que es va tancat el cap de setmana passat a Tona. Aquesta brillant trajectòria va donar a Martí el títol entre els veterans 50; en aquesta mateixa edat, José Martin (Masquefa) va ser tercer, Antonio López (Bicis Toni), cinquè i Miquel Calm (Nineta), catorzè. Xavier Martí també va finalitzar segon a la Copa d'Espanya en un any en el qual ha acabat segon al rànquing estatal.

A més de Xavier Martí, dos ciclistes més de casa nostra van guanyar en la seva categoria: Josep Chavarria (Altitud Bikes), en màster 30 i vencedor de cinc curses, i Júlia Pujol (Tomàs Bellès), en júnior femení. En el mateix màster 30, Pau Egeda (Tomàs Egeda) va acabar cinquè, i Àngel Soler (Sala Sport Bike), sisè. Entre els elit, vuitena plaça de Gerard Álvarez (Tomàs Bellès); en júnior, Albert Villar (Mig Món Súria), divuitè; en veterà 40, Xavier Alsina (Bike & Pons), onzè; Miquel Àngel Agüero (Gerunda), dotzè; i Narcís Pujol (Tomàs Bellès), vintè; en veterà 60, segon lloc de Joan Carbonès (Nineta); i en fèmines elit: Anna Villar (Tomàs Bellès), sisena; Elisabet Boix (Sala Sport Bike), vuitena; i Silia Pociello (Bike&Pons), catorzena.

La Copa Catalana de ciclocròs ha constat de deu proves en total (a Vilanova del Camí, Guissona, la Garriga, les Franqueses, Sant Joan Despí, Vic, Manlleu, Manresa, Girona i Tona). Al Congost es van aplegar 270 corredors en una cursa organitzada per l'EC Manresà.