El FC Barcelona ha nomenat l'exjugador malagueny Nacho Rodríguez nou director de gestió de la secció de bàsquet blaugrana.

Rodríguez, que va jugar al Barça durant sis temporades, treballarà braç a braç amb el seu excompany Rodrigo de la Fuente, actual director esportiu del primer equip.

En la seva primera intervenció, Rodríguez ha dit estar "molt il·lusionat" per tornar a Barcelona, "la meva segona casa, on vaig viure els meus millors anys esportius i personals, perquè aquí vaig conèixer la meva dona".

Acompanyat de Joan Bladé, directiu responsable del bàsquet, i d'Albert Soler, director d'esports professionals, Nacho Rodríguez ha assegurat estar "preparat" per assumir el repte de revitalitzar el bàsquet blaugrana.

"Des que em vaig retirar el 2008, vaig saber que volia dedicar-me a la gestió esportiva. Per això vaig estudiar INEF i després vaig fer un Màster (de Gestió Esportiva) de dos anys a Alacant. A més, he estat director general per a l'Esport de la Junta d'Andalusia, durant tres anys, i secretari general per a l'Esport de la Junta durant altres quatre", ha destacat Nacho Rodríguez.

L'exbase malagueny substitueix Joan Carles Raventós, fins ara director de gestió de les seccions professionals del club i que deixa el bàsquet per ocupar-se únicament de l'handbol, hoquei patins i futbol sala.

Al respecte, Albert Soler ha apuntat que des del club s'ha volgut donar "certa autonomia a la secció de bàsquet" reforçant la seva estructura amb un director de gestió específic que estarà "al mateix nivell que el director esportiu".

És a dir, que Rodríguez i De la Fuente prendran, en teoria, les decisions de forma mancomunada, cosa que per al nou director de gestió no serà un problema.

"Amb Rodrigo hem estat sis anys companys i ens portem molt bé. Sabeu que els dos érem molt professionals a la pista i ara serem igual de professionals en els despatxos", ha indicat.

Rodríguez ha insistit que encapçalarà un projecte que no serà personal "sinó de club" i ha dit sentir-se "responsabilitzat" per assumir aquest nou càrrec, perquè sap perfectament el que significa el Barça.

"Em coneixeu i mai posaré excuses. Sé el que és posar-se aquesta samarreta. Aquí em van ensenyar la pressió i que calia guanyar", ha postil·lat.

A la seva presentació ha acudit el capità del Barcelona Lassa, Juan Carlos Navarro, i Roberto Dueñas, amic i excompany al vestidor blaugrana.

També estava present l'exjugador i exentrenador del Barça Manolo Flores, que passa de portar assumptes de logística relacionats amb els grups d'animació del Palau Blaugrana a ser "assessor tècnic de la secció, a la que aportarà tots els seus coneixements i experiència ", segons ha informat Soler.

Encara que Bladé ha apuntat en la seva intervenció que "els (dolents) resultats, exigien respostes", Soler ha desvinculat la discreta trajectòria esportiva del primer equip amb aquesta nova remodelació de la secció.

"El model segueix sent el mateix. Volem una secció de bàsquet que guanyi els màxims títols possibles amb el màxim de jugadors formats a la casa, però això no es fa de la nit al dia", ha analitzat.

Al costat de Nacho Rodríguez (director de gestió), Rodrigo de la Fuente (director esportiu), Manolo Flores (assessor tècnic) i Pere Capdevila (secretari tècnic de formació), el club incorporarà aviat una director d'observadors.

Segons Rodríguez, el perfil d'aquest responsable d''scouting' ha de ser "el d'una persona que conegui el mercat, des de cadets fins a l'NBA, i també els salaris que es dediqui al cent per cent i que lo coneguin quan aixequi el telèfon, que sàpiguen amb qui estan parlant i que representa al Barcelona".