Després de la darrera aturada per seleccions de la temporada, els jugadors tornen a centrar-se en les lligues domèstiques, i a l'espanyola el Barça visitarà avui a les 20.45 h l'estadi Nuevo Los Cármenes de Granada en un matx molt important per a les dues formacions. Els catalans, que no podran disposar de la seva estrella, l'argentí Leo Messi, per acumulació de targetes, buscaran el triomf per seguir l'estela del primer classificat, el Reial Madrid. Per la seva banda, els andalusos intentaran donar la gran sorpresa per tal de mantenir vives les opcions de permanència a Primera.

Amb aquest matx, el Barça obre un exigent calendari en aquest abril, on probablement es decideixi la Lliga i el futur dels catalans a la Champions, ja que s'enfrontarà a quarts davant la Juventus. En aquest temps, els blaugrana jugaran nou partits, set de lliga, entre ells el clàssic del 23 d'abril.

La incògnita del dibuix

La principal qüestió per al tècnic blaugrana, Luis Enrique Martínez, és si mantindrà el dibuix dels darrers partits, el 3-4-3, o bé tornarà al típic 4-3-3. Una altra preocupació per a l'asturià serà com col·locar els seus futbolistes sense Messi i quin jugador actuarà de mitjapunta en el lloc de l'argentí, però també podria reservar Iniesta per al matx de dimecres davant el Sevilla. Una altra baixa al bàndol català és la de Gerard Piqué, que acumula quatre grogues i és a una de la suspensió. Piqué ja no es va entrenar dijous passat i ahir tampoc es va exercitar i va quedar fora de la convocatòria.

Per tant, tot apunta que Mascherano i Umtiti seran els centrals, mentre que al mig del camp Busquets i Rakitic semblen apostes segures, amb l'únic dubte de si els acompanyarà Denis Suárez o el discutit André Gomes. Al davant, Luis Enrique confiarà en la inspiració de Luis Suárez i especialment de Neymar, que viu un gran moment de forma i, en cas de marcar, aconseguiria el gol número cent amb el Barça.

Un rival amb urgències

Pel que fa al Granada, que es troba a vuit punts d'una permanència que marca el Leganés, els de Lucas Alcaraz haurien de guanyar sis dels deu partits que els queden per salvar-se amb tota seguretat. Els andalusos recuperen el lateral Héctor Hernández, el davanter colombià Adrián Ramos, i el mig ghanès Wakaso Mubarak, mentre que l'únic descartat és l'extrem marroquí Mehdi Carcela-González, que està lesionat.

En la roda de premsa prèvia al partit, Luis Enrique va destacar que el Granada és «un rival difícil» i va recordar que ja els va costar superar-lo en la primera volta al Camp Nou. El tècnic va explicar que «en aquestes altures del campionat, amb tots els rivals jugant-se coses, plantegem el matx dins de les dificultats lògiques que engloba un partit després de l'aturada de seleccions jugant fora de casa». Sobre el descans de Piqué, Luis Enrique va dir que «davant d'aquest calendari dens, necessita descans. És un jugador vital i és important per a ell recuperar-se».